Ifi bajnokság

2018.11.08. 20:43

Távol-keleti fölény az ifjúsági asztalitenisz-bajnokságon

Távol-keleti fölényt hozott az ITTF Premium Junior Circuit magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokság ifjúsági versenyének finise.

Horváth Erika

Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön lapzártánk után fejeződtek be az ifjúsági asztaliteniszezők egyéni és páros döntői az Arena Savariában, de már az előcsatározások során is bebizonyosodott a távol-keletiek fölénye, egyetlen döntőnek voltak csupán európai résztvevői, fiú párosban az orosz Grebnev–Katsman duó mérhette össze tudását egy kínai kettőssel. A nap nyolc elődöntőjéből azért ötben még volt európai érdekeltség, egyben még magyar is. Lány párosban Harasztovich Fanni a német Laura Tiefenbrunnerrel az oldalán szép menetelés után a kínaiakkal már nem bírt – szoros meccsen 3:2-re maradt alul –, így bronzérmes lett. Egyesben a magyarok közül a lányoknál szintén Harasztovich jutott a legtovább – a 32 közé.

A kínai Liang Guodong nem jutott el az éremcsatákig, de jó pár honfitársa igen
Fotó: Unger Tamás

A fiúknak is ez volt a végállomás, a 32-ben három magyar volt, Juhász Patrik, Both Olivér és Huzsvár Erik. A fiú egyes és a lány páros döntőjét csupa kínai asztaliteniszező vívta. Lány egyesben kínai–tajvani, fiú párosban orosz–kínai finálét rendeztek. Pénteken megkezdődnek a csapatversenyek az Arena Savariában: 9-től 21.30-ig pattog majd a labda. Mindkét korcsoportban három-három selejtezőfordulót bonyolítanak le (szombaton a negyeddöntőkkel folytatódnak a csapatversenyek). Az ifjúságiaknál 28 fiú- és 21 lány-, a serdülőknél 27 fiú- és 24 lánycsapat kezdi a csatározást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában