labdarúgás

2018.12.07. 19:36

Az első idegenbeli siker reményében

A labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás az MTK Budapest vendége lesz.

Pum András

A szombathelyiek támadója, Németh Márió egyértelműen a három pontért lép pályára szombaton Fotó: Unger Tamás

Gyenge formában vannak a 24 ponttal a bajnoki táblázat negyedik helyén tanyázó fővárosiak. Feczkó Tamás együttese két fordulóval ezelőtt 3-2-re kikapott Diósgyőrben, majd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-0-ra a Debrecentől. Ráadásul szerdán a 32 között búcsúzott a Magyar Kupá­tól is: Ajkán az NB III-as hazaiak 2-1-re nyertek. Pedig az MTK keretét olyan játékosok alkotják, mint Bognár István, Kanta József, Lencse László vagy éppen az örökifjú támadó, Torghelle Sándor. Nem véletlen, hogy a kék-fehérek holtversenyben a harmadik legtöbb gólt (23) szerezték a csapatok közül. Ami a Haladást illeti, a felcsúti 2-0-s vereség után egy hete a Diósgyőr ellen legalább egy pontot megmentett – ám a rivális elleni hazai döntetlen nem sokat ért. A zöld-fehérek szerdán az NB III-as Iváncsa ellen továbbjutottak a kupában, a bajnokságban viszont változatlanul sereghajtók. Nem utolsósorban gyenge idegenbeli mérlegük miatt: nyolc mérkőzésen egy pontot szereztek. A szombathelyi meccsen az MTK 2-1-re nyert. A kék-fehér gárda volt az első, amely nyerni tudott az új Haladás-stadionban.

A szombathelyiek támadója, Németh Márió egyértelműen a három
pontért lép pályára szombaton Fotó: Unger Tamás

– Ahogy korábban is mondtam, minden egyes siker roppant fontos számunkra, örülünk a Magyar Kupa-továbbjutásnak – mondta Horváth Ferenc, a Haladás edzője. – Az MTK ellen természetesen sokkal nehezebb dolgunk lesz, egy, a futballt játszó,

sokat passzoló, játékát a labdabirtoklásra építő együttes vendégei leszünk. Noha kisebb gödörbe kerültek a fővárosiak, nem véletlenül állnak az élbolyban. Ahhoz, hogy előbbre lépjünk a tabellán, idegenből is pontot, de inkább pontokat kell hoznunk. Erre készülünk szombaton. Sérültünk és eltiltottunk sincs. Összeállítás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak –

Mészáros, Daushvili, Jagodics, Ofosu – Priskin, Németh Márió.

– Noha a kupameccs kicsit beleszólt a felkészülésünkbe, egész héten keményen dolgoztunk – mondta Németh Márió, a Haladás támadója. – Habár a fővárosiak nincsenek csúcsformában, ez nem sokat jelent, minden mérkőzés más. Ráadásul a szombathelyi bajnokin könnyen nyertek. Szeretnénk visszavágni és megszerezni első idegenbeli győzelmünket.

A zöld-fehérek pénteken útra keltek, az éjszakát az egyik vecsési hotelban töltötték. A mérkőzésről a Vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában