Nyolc zöld-fehér gól

2018.12.11. 20:33

Futsal: gálázott a Haladás VSE Szigetszentmiklóson

Az újonc Szigetszentmiklós elleni magabiztos, gólgazdag győzelemmel folytatta az NB I-es futsalbajnokságot a Kútház Haladás VSE. A zöld-fehérek csütörtökön (18.30) a listavezető Berettyóújfalu vendégeként lépnek pályára.

Tóth Gábor

Hajmási Milán (labdával) ismét jól játszott, két gólt is rúgott

Fotó: Szendi Péter

Szigetszentmiklós Futsal– Kútház Haladás VSE 3-8 (2-5). – Szigetszentmiklós, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Szilágyi, Kiss (Takács).

Szigetszentmiklós: Matus – Gál, Schrancz, Gergály, Fülöp. Csere: Szabó (kapus), Hamar, Reich, Sztraka, Faragó, Varga, Medgyesi, Östör, Bihari. Edző: Somogyi Gábor.

HVSE: Sásdi – Michel, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Szakasics. Edző: Sziffer András.

Gólszerzők: Gergály 2 (14., 35.), Fülöp (15.), illetve Hajmási 2 (6., 21.), Dróth 3 (9., 16., 33.), Michel (11.), Horváth P. 2 (14., 27.).

Hajmási Milán (labdával) ismét jól játszott, két gólt is rúgott
Fotó: Szendi Péter

Újonc, ám a pontokat szorgalmasan gyűjtögető, veszélyes csapatnak tűnő ellenfél vendégeként lépett pályára hétfőn késő este a Haladás. Ám a szombathelyiek nagy lendülettel, pontos játékkal kezdtek, jó arányban használták ki a helyzeteiket, és a 14. percben már 4-0-ra vezettek. Innentől pedig tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés sorsa. A vendégek ugyanis nem lassítottak, a hazaiak pedig nem tudták tartani a lépést, rengeteg hibára kényszerítették őket a szombathelyiek. A második félidőben a vasiak szakmai stábja már azoknak a játékosoknak is lehetőséget adhatott, akik az előző hetekben kevesebb időt töltöttek a pályán – de így is magabiztosan uralta a meccset, és a gólokkal sem spórolt a Haladás (33. perc: 2-8). A HVSE biztosan, a vártnál talán könnyebben érvényesítette a papírformát.

Csütörtökön (18.30) az éllovas, még veretlen Berettyóújfalu vendégeként lép pályára a Haladás – a 4. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolják. Egy nehéz ellenfél, egy kemény meccs vár a szombathelyi alakulatra.

– A szezon egyik legnehezebb mérkőzése, egy igazi erőfelmérő vár ránk – fogalmazott a Kútház Haladás VSE mestere, Sziffer András. – A Berettyó válogatott szintű magyar játékosokkal, minőségi légiósokkal, és bő kerettel rendelkezik – nem véletlenül vezeti a tabellát. A rutinos mag régóta együtt játszik, a csapat mindent tud a futsalról. A közvélemény a Berettyót tartja a bajnoki cím első számú várományosának, de nekünk is komoly terveink vannak. A hosszú utazástól kicsit tartok, de jó formában vagyunk, egyre gördülékenyebb, egyre eredményesebb a játékunk. Csapatként, szervezetten kell futsaloznunk, nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre, valamint a lehető legkisebbre kell leszorítanunk a hibák számát – ha hibázol, akkor azt egy Berettyó szintű csapat megbünteti. Jó a Berettyó, de azért nem verhetetlen, bízom a csapatomban, bízom a

meglepetésben. Egyébként érdekes a helyzetünk, mert a sorsolás szeszélye folytán hétfőn éppen a Berettyóújfalut fogadjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában