Eredmények

2018.12.12. 18:16

Gotthárdi tekesikerek – Karba Bálint aranyat és ezüstöt is szerzett a serdülő-OB-n

Karba Bálint nyerte a serdülő sprint összetett országos tekebajnokságot. Egyéniben ezüstérmet szerzett.

Pum András

Az összetett verseny eredményhirdetésén a dobogó legfelső fokán Karba Bálint. A szentgotthárdi versenyző egyéniben egy ezüstöt is szerzett

Fotó: Tróbert József

A szentgotthárdi tekecsarnokban szombaton és vasárnap rendezték a serdülők (U18) egyéni, sprint és összetett országos tekebajnokságát. Az első napon a 32 fináléba jutott versenyző – köztük hét Vas megyei – 120 vegyes gurítást teljesített. A legjobbak között csak a jobb tarolás döntött, mert mindhárom dobogós versenyző 590 fát ütött. A bajnoki címet a bátonyterenyei Juhász Bence szerezte meg a 209 fás tarolása jóvoltából, a hazai klub tekése, Karba Bálint (Thermalpark-Szentgotthárdi VSE) kapta az ezüstérmet (189). Szintén vasi versenyző érdemelte ki a bronzot, Bagi Milán, a TOPIDO Nagymizdó játékosa (187). További jobb vasi helyezések: 5. Cserpnyák Martin (Szentgotthárd) 584 fa, 6. Karba Noel (Szentgotthárd) 580, 7. Zalka Martin Márk (Répcelaki SE-tekeshop.hu) 578. Másnap a kieséses sprintversenyt rendezték (egy-egy párharc 2x20 vegyes gurításból áll). A vasiak közül négyen jutottak a második fordulóba, de a nyolc közé már egyikük sem.

Az összetett verseny eredményhirdetésén a dobogó legfelső fokán Karba Bálint. A szentgotthárdi versenyző egyéniben egy ezüstöt is szerzett
Fotó: Tróbert József

A döntőben az úrkúti Rieger Dániel nyert a kazincbarcikai Kramcsák Dominik ellen. Összetettben (az egyéni és a legjobb sprinteredmény adódik össze) a gotthárdi Karba Bálint megvédte címét, idén is az első helyen végzett. A gotthárdi tekéző 794 (590+204) fával nyert, a második Juhász Bence (790, Bátonyterenye) és a harmadik Gombos Gergely (781, Zalaegerszegi TK) előtt. Jobb vasi eredmények: 4. Bagi Milán (Nagymizdó) 780 (590+190), 7. Cserpnyák Martin 778 (584+193), 9. Karba Noel (Szentgotthárd) 763 (580+183), 10. Zalka Martin Márk (Répcelak) 761 (578+177).

Bagi Milán, a Nagymizdó tekése egyéniben bronzérmes lett
Fotó: Tróbert József

– Nem először rendezhettünk országos versenyt, úgyhogy felkészülten vártuk ezt az OB-t – mondta Tróbert József, a rendező Thermalpark-Szentgotthárd szakosztályvezetője, edzője. – A tekézők szeretik a szentgotthárdi pályát, hiszen kiváló adottságú, jó eredményeket lehet elérni rajta. Úgy gondolom – és a visszajelzések is erről árulkodnak –, sikeres volt a kétnapos viadal, sokan látogattak ki, különösen a sprintverseny mozgatta meg a nézőket. Ritka, hogy – mint az első napon történt – hármas holtverseny alakuljon ki, és csak a jobb tarolás döntsön. Vasárnap a sprintverseny is nagy párharcokat hozott, érzelemdús összecsapásokat láthattunk. Versenyzőink közül Karba Bálintra nagyon büszkék vagyunk, hiszen a legértékesebb versenyszámban, összetettben diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában