Szombathelyi diadalok

2018.12.16. 21:07

Jól szerepeltek a SZAK-Sportiskola fiatal asztaliteniszezői

A Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezője, Gergely Márk nyerte az U10-eseknél a Reménységek Kupáját. A döntőben klubtársát, Szarka Gábort verte.

Pum András

Balról a győztes Gergely Márk, jobbról a második helyezett Szarka Gábor

Fotó: SZAK-Sportiskola

Néhány éve rendez a Magyar Asztalitenisz Szövetség országos versenyt, amelyen a frissen igazolt újoncok küzdenek a helyezésekért: U10, U11, U12 és U13-as korosztályban. A SZAK-Sportiskolát két szeptemberben leigazolt tehetség, Gergely Márk és Szarka Gábor képviselte a legkisebbeket, az U10-esek között. Ebben a korcsoportban indultak a legtöbben, 15-en. Meglepetésre a döntőt a két szombathelyi versenyző vívta. Gergely Márk (U8) játszmaveszteség nélkül menetelt egészen a fináléig, a csoportban, a negyed- és az elődöntőben nem veszített játszmát, fölényesen verte valamennyi ellenfelét.

Balról a győztes Gergely Márk, jobbról a második helyezett Szarka Gábor
Fotó: SZAK-Sportiskola

Szarka Gábor (U9) viszont meglehetősen kalandos úton jutott a fináléig, már a csoportban is közel állt a kieséshez. Egy győzelem és két vereség után – körbeverést követően – a második helyen került a legjobb nyolc közé. A főtáblán aztán feljavult a játéka, előbb az első helyen kiemelt Lovas Csongort (Dunakeszi), majd a­ BVSC-s Kancsár Pétert győzte le szép játékkal. A döntőben tehát Gergely Márk és Szarka Gábor farkasszemet nézett egymással, Gergely 3-1-re győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában