Izlandon érte el a sikert

2018.12.11. 14:51

Spartan race: két éve kezdte, ma már világbajnok a szombathelyi férfi

A szombathelyi Lakner Szilveszter extrém futásban (spartan race) nyert amatőr világbajnoki címet Izlandon.

Tóth Gábor

Szép eredményt ért el a szombathelyi versenyző

Fotó: Facebook

Lakner Szilveszter az STG-Szombathely csapatában versenyezte végig az idei spartan race szezont. Szeptemberben Szlovákiában ért el olyan eredményt, amivel kvalifikálta magát az év végi izlandi egyéni ultra, 24 órás világbajnokságra. Az erőpróbát december 8-9-én rendezték. A 39 esztendős szombathelyi sportember az amatőr kategóriában, a 35-39-évesek korosztályában állt rajthoz – több mint 30 főt felvonultató mezőnyben rajtolt.

Szép eredményt ért el a szombathelyi versenyző
Fotó: Facebook

A résztvevőkre egy 11 km-es, 25 válogatott akadállyal ellátott, 500 méteres szintkülönbséget magába foglaló pálya várt, amelyet legalább hatszor kellett teljesíteni. Nehezítette a körülményeket, hogy a 24 órából 18 órán át sötét volt, ráadásul a roppant hideg, metsző, erős szél is okozott azért problémát. Lakner Szilveszter hétszer teljesítette a pályát – és kategóriájában kiérdemelte a világbajnoki címet. Érdekesség, hogy a friss vb-győztes mindenféle támogatás, szponzori segítség nélkül vett részt az izlandi versenyen – pedig nem volt olcsó mulatság, ugyanis csak a nevezési díj 500 dollárba került.

- Életem legnehezebb versenyén vettem részt, az izlandi időjárási körülményekre nehéz mit mondanom – fogalmazott Lakner Szilveszter. – Amúgy az egész szezont végigversenyeztem, és saját magam által kitalált, összeállított edzésterv alapján készültem fel a vb-re. Jó formában, jó erőben érkeztem Izlandra, mégis az utolsó csepp energiámat is felemésztette a verseny. Két éve találtam rá a spartan race sportágra – Horváth Tamás hívására csatlakoztam az STG-Szombathely csapatához -, azóta megszállottan űzöm, boldog vagyok, hogy a sok befektetett munka egyre jobb eredményekben is tükröződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában