Asztalitenisz

2018.12.17. 20:04

Top 12-bajnokság Fazekas-ezüsttel

A CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels játékosa, Fazekas Péter ezüstérmet szerzett az asztaliteniszezők Top 12-bajnokságán.

Horváth Erika

Fazekas Péter mérlege öt győzelem egy vereség

Fotó: Szendi Péter

Az Ormai-csarnokban megrendezett kétnapos viadalon a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels együtteséből csak Fazekas Péter indult. És második kiemeltként hozta is a papírformát. Valamennyi csoportmérkőzését megnyerte: András Csabát (BVSC-Zugló) 4:3-ra, Molnár Istvánt (TTC Lampertheim) 4:0-ra, Lung Dánielt (Győri Elektromos) 4:1-re, Terék Norbertet (BVSC-Zugló) 4:0-ra verte. Első helyen jutott az elődöntőbe, ahol a másik csoport másodikjával, a tavaly Celldömölkön is megfordult Katus Krisztiánnal (Komló) találkozott – és nyert 4:2-re. A finálé a papírforma szerint alakult: a verseny első kiemeltje, Lakatos Tamás (Roskilde Bordtennis BTK 61) 4:2-re győzött – 2016 után lett újra a Top 12 bajnoka – Fazekas Péter pedig ezüstérmes lett. A nőknél Nagyváradi Mercédesz (Budaörsi SC) végzett az élen.

Fazekas Péter mérlege öt győzelem, egy vereség
Fotó: Szendi Péter

Az elődöntőben: Fazekas–Katus 4:2 (6, 9, 9, -8, -8, 6). A döntőben: Lakatos–Fazekas 4:2 (6, -11, 6, -7, 10, 4).

– A csoportmérkőzések során egyedül András Csabával vívtam szoros mérkőzést, egészen jól, bátran játszott, ellene nehezebb dolgom volt. A többiek ellen viszont simán nyertem – idézte fel a versenyt Fazekas Péter. – Az elődöntőben már 3:0-ra vezettem Katus Krisztián ellen, aztán rá jellemzően felszívta magát, és elvett tőlem két szettet. Utána és is feljebb kapcsoltam. A döntőben másfél szett kellett, mire fel tudtam venni Lakatos Tamás erősebb játékának ritmusát, a második szettben végül hátrányból fordítani is tudtam. 2:2 és 10-10 után viszont két kritikus poént ő nyert meg, és utána egy kicsit, fejben, lélekben már „elfogytam”. Összességében elégedett lehetek, hiszen az elmúlt két évben szettet sem tudtam nyerni a világranglistán 131., most is válogatott Lakatos ellen. Ami a második helyet illeti, ez volt a papírforma. Különböző okok miatt nagyon foghíjas volt az idei Top 12 mezőnye, a magyar ranglista első tíz helyezettjéből csak Lakatossal ketten indultunk, a többiek a Top 12 B mezőnyéből kerültek ki. Bízzunk benne, hogy ez a hagyományos verseny csak átmenetileg vesztette el a presztízsét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában