három egyéni érem

2018.12.02. 20:48

Zárás az utánpótlás országos bajnokságon

Egy csapatbronzot és még három egyéni érmet is hoztak az utánpótlás országos bajnokságról a Szombathelyi Sportiskola tornászlányai.

Horváth Erika

A 4. fordulóval fejeződött be az utánpótláskorú tornászok márciusban rajtoló csapat- és egyéni országos bajnoksága – és most hirdettek eredményt. A Szombathelyi Sportiskola tornászlányai – felkészítőik: Vizer Erzsébet, Csillag Tünde, Rácz Gábor, Hüll Tamás, Réti Gergő, Rába Bálint – mindhárom korosztályban képviseltették magukat. A legeredményesebben a serdülők, a 2005–2007- ben születettek szerepeltek. Az új rendszer szerint a két tavaszi fordulóban kötelező, a két ősziben szabadon választott gyakorlatokat kellett bemutatni. Utóbbiakban két helyet tudtak javítani a szombathelyiek – Borbás Maja, Németh Viola, Maráczi Fruzsina, Horváth Emma és Ugróczky Nóra bronzérmet szerzett. A két őszi fordulóban egy B csapatot is indított a SzoSI – Horváth Kata, Tüzes Hanna és Rosta Hanna a hetedik helyen zárt. Az egyéni összetett versenyben Horváth Emma hatodik lett és három szeren is a legjobb hat között végzett: felemás korláton bronzérmesként, ugráson negyedikként, talajon ötödikként zárt. Talajon Maráczi Fruzsina hatodik lett.

A bronzérmes serdülőcsapat (zöldben, balról): Borbás Maja, Németh Viola, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina, Ugróczky Nóra. Elöl az egyéniben két érmet is szerző Barcsánics Viola Fotó: Unger Tamás

A gyermek kezdő kategóriában 2008/2009-ben születettek tornászhattak – kizárólag előírt gyakorlatokkal. A népes, több mint 70 versenyzőt, 14 csapatot felvonultató mezőnyben az Ádám Dorottya, Molnár Georgina, Kocsis Kora, Barcsánics Viola és Sztaracsek Csillag Rubina összetételű együttes a hetedik helyen végzett. Barcsánics Viola nyakába két érem is került; az egyéni összetettben kilencedik helyezett tornászpalánta ugráson aranyat, talajon ezüstöt nyert. A gyermek haladó (2007/2008) korcsoport őszszel már szabadon választott gyakorlatokat mutathatott be. Sajnos az utolsó fordulóban betegségek miatt a SzoSI csupán két fővel tudott kiállni, így csak három versenyüket számították be a Rajnai Reginával, Vöcsei Zsófi ával, Németh Reginával és Proksza Zsófi ával rajtoló gárdának, amely a hatodik helyet szerezte meg a nyolc csapat között. A szombathelyiek legjobbja a 2008-as születésű Rajnai Regina volt. – Az érmeknek örülünk, de nem szimpatizálunk az ob új rendszerével. Nem értjük, miért kell kötelező gyakorlatokra kényszeríteni a jóval előbbre tartó tornászokat, miért nem a tényleges tudás számít. És az is ellenkezik az általunk képviselt nevelési elvekkel, hogy a gyerekek nem kapnak azonnali visszajelzést, egy sérüléssel elvesztik minden esélyüket egy jó eredményre – mondta Vizer Erzsébet vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában