Törleszteni szeretnének

2019.01.17. 20:29

A Körmend hazai pályán visszavágna a pécsieknek

A Pécsi VSK- VEOLIA lesz az Egis Körmend vendége pénteken 18 órától (M4 Sport). Matthias Zollner csapatának van törlesztenivalója, hiszen októberben 17 pontos vereséggel tért haza Baranyából.

Tóth Judit

Hazai pályán meg akarják mutatni Ferencz Csabáék, hogy tudnak ők pontosan célozni

Fotó: Szendi Péter

Már a 16. fordulót játsszák a hétvégén az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában. A tabellán még mindig tartja előkelő helyét az Egis Körmend, a piros-feketék 11 győzelemmel és négy vereséggel másodikak. A pécsiek teljesítménye hektikus, a lendületes és eredményes bajnoki nyitány után kiengedtek, nyolc győzelmük és hét fiaskójuk a hatodik helyre elegendő momentán. A Körmend kétszeresen is törleszthet pénteken este, egyfelől az októberi pécsi vereségéért (97-80), másfelől a múlt heti nem várt fehérvári botlásért (88-59).

Hazai pályán meg akarják mutatni Ferencz Csabáék, hogy tudnak ők pontosan célozni
Fotó: Szendi Péter

– Egész edzői pályafutásom során nem voltam olyan helyzetben, mint múlt szombaton Székesfehérváron. Elképesztően gyenge dobóteljesítményt mutattunk, nem volt semmi elképzelés a játékunkban. Nem harcoltunk a labdákért sem, ez volt a legfőbb oka annak, hogy végül egy nagy arányú vereségbe futottunk bele. Pedig lett volna esélyünk idegenben, ha a szokott formában játszunk, hiszen a mérkőzés nagy részében ellenfelünk sem volt a helyzet magaslatán. A meccs után átbeszéltük, hogy mi volt a probléma, rendet raktunk a fejekben. A Pécs sem lesz könnyű ellenfél, az biztos. Döntő lehet, hogy hány lepattanó labdát tudunk szerezni, és az, hogy üres dobásokat nem szabad hibáznunk. Koncentrálnunk kell az első másodperctől az utolsóig, ez Fehérváron abszolút nem jött össze. Most nem adhatunk lehetőséget ellenfelünk kezébe. A héten légióst is cseréltek a pécsiek, kérdés, hogy néhány nap alatt mennyire sikerült megtalálni az új, ötös posztra igazolt játékos helyét a csapatukban – mondta Matthias Zollner, a vasiak vezetőedzője.

Ferencz Csaba, az Egis Körmend csapatkapitánya egyszerűen kommentálta a fehérvári rangadó történéseit: – Senkinek nem ment múlt szombaton, nagyon rossz dobószázalékot produkáltunk. Előfordul az ilyen, túl vagyunk rajta, megbeszéltünk mindent. A második helyen állunk, nincs szégyenkeznivalónk. A Pécs rendkívül jól összerakott csapat, veszélyes, de azért küzdünk pénteken, hogy a fehérvári botlást feledtessük. Úgy érzem, komoly erőket kell mozgósítanunk a győzelemért.

A Pécshez hétfőn érkezett új játékos Igor Kesar helyére, akit a center poszt erősítésére szerződtettek. A kanadai Ryan Wright hét eleje óta edz együtt a baranyaiakkal és valószínűleg pénteken, a Körmend ellen debütál új csapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában