89 százalékos lövőteljesítmény

2019.01.14. 21:18

Kézilabda-vb: Katar is kipipálva

A magyar férfi kézilabda-válogatott hat góllal legyőzte Katar csapatát a német-dán közös rendezésű világbajnokság D csoportjának 3. fordulójában.

Horváth Erika

Lékai Mátét a katari Amin Zakkar próbálja megállítani

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország–Katar 32-26 (16-11).

Már az első félidő is a magyaroké volt, Csoknyai István és Vladan Matics együttese lendületesebben kézilabdázott, taktikusabban támadott, szigorúbban védekezett ellenfelénél. Ötgólos előnnyel mehettek a szünetre a mieink, akik bokasérülés miatt elveszítették egyik legjobbjukat, a jobbátlövő Balogh Zsoltot. De a második játékrészben is jól pörgött a magyar csapat, és végig vezetve, remek, 89 százalékos (!) lövőteljesítménnyel a vártnál magabiztosabban nyert. A legeredményesebb magyar játékos a mérkőzés legjobbjává választott, ötgólos Lékai Máté volt.

Lékai Mátét a katari Amin Zakkar próbálja megállítani
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország csapata két győzelemmel (Angola, Katar) és egy döntetlennel (Argentína) továbbjutó helyen (a csoportok 1–3. helyezettjei léphetnek a középdöntőbe) várja a szerdai folytatást, amikor is Egyiptommal találkozik (18.00, M4 Sport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában