Öt érem

2019.01.29. 21:32

Kötélugrók az ob-dobogón

A páros és csapat országos bajnokság összetett versenyeiben öt érmes helyezést szereztek a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői.

Horváth Erika

Az országos bajnok serdülőcsapat (balról): Papp Virág, Halmosi Dézi, Nagy Lotti, Baumgartner Luca

Fotó: Gombkötő Regina

A Szombathelyi Kötélugró Klub három korosztályban képviseltette magát a páros és csapat országos bajnokságon.

Hét szám közül választhattak a résztvevők; eredményt mindegyikben hirdettek, de érmeket csak az összetett verseny dobogósai kaptak. A szombathelyi versenyzők – Füle Magdolna és Bánhegyi Attila tanítványai – közül a legeredményesebben a serdülő korcsoportosok szerepeltek. A csapatversenyben fölényesen szerezte meg az országos bajnoki címet a Baumgartner Luca, Halmosi Dézi, Nagy Lotti, Papp Virág alkotta négyes. Az öt részfeladatból négyben a legjobbnak bizonyultak, gyakorlataikkal közönségsikert arattak a tatai arénában. Ugyanebben a korcsoportban a Horváth Lara, Pásztorházy Emma, Szentgyörgyvölgyi Zora, Varga Lau­ra összeállítású csapat az előkelő negyedik helyen zárt. A párosok összetett versenyében a Halmosi Dézi–Papp Virág duó bronzérmes, a Pásztorházy Emma–Gyurkó Gloria kettős ötödik lett.

Az országos bajnok serdülőcsapat (balról): Papp Virág, Halmosi Dézi, Nagy Lotti, Baumgartner Luca
Fotó: Gombkötő Regina

A gyermek korcsoportban bronzérmesként zárt a szombathelyiek Horváth Vanda, Dénes Hanna, Gyurkó Gloria, Zelenyánszky Luca összetételű kvartettje. Párosban Baumgartner Lucát és Nagy Lottit avatták bajnokká, de Dénes Hanna és Horváth Vanda nyakába is került érem a harmadik helyükért.

Az ifjúságiak nagy és erős mezőnyében nem sikerült érmes helyezést szerezniük a vasi csapatoknak. Az egyköteles összetett versenyben Fekete Anna, Gyurkó Flora, Kovács Kitti, Vámosi Virág ötödik lett, a kétkötelesben Gyurkó Flora és Vámosi Virág Hazafi Rékával és Lévai Virággal negyedik helyet szerzett. A párosok összetett versenyében Kovács Kitti és Vámosi Virág negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában