Röplabda

2019.01.18. 21:10

Szorongatott a Haladás, de 3:0-ra kikapott az UTE-től

Az első két szettben nagyon megszorongatta a Hungast-Haladás Szombathely extraligás röplabdacsapata a házigazda UTE-t, de 3:0-s vereség lett a találkozó vége.

Horváth Erika

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

UTE-Hungast-Haladás Szombathely 3:0 (24, 26, 18). – Budapest, extraligás női röplabda-mérkőzés, vezette: Jámbor, Halász T.

UTE: Bleicher 3, Fortuna 13, Kovács L. 3, Valdez 21, Liliom 9, Paradzik 6. Csere: Lakatos (liberó) Kosiak (liberó), Bagyinka 2, Nagy V. 1, Crittenden, Kiss A. Vezetőedző: Kántor Sándor.

Haladás: Cicic 1, Wallner 6, Asceric 5, Kalman 9, Takács 7, Kinser 4. Csere: Lojen (liberó), Reljic 1, Huff, Kolada, Dobó. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

A Haladás két betegséggel küzdő játékosa közül Bokor Laura nem tudta vállalni a játékot, de Nikolina Asceric kezdett. A vasi csapatot először irányította az idényben vezetőedzőként a pálya szélére visszatért dr. Mucsi Péter.

A hazaiaknál a zöld-fehér mezt ebben a szezonban lila-fehérre váltó Ajla Paradzik és Bagyinka Fanni közül előbbi volt a kezdőhatos tagja. No és az a Liliom Rita is, aki hosszú sérülése után visszatérve nem a szombathelyieket, hanem az UTE-t választotta.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Remekül, jóval összeszedettebben kezdett ellenfelénél a Haladás. Stephanie Lojen kiválóan fogadta a nyitásokat, Cicic Marija jól szolgálta ki az ütőket, Takács Bernadett, Sophie Wallner és Andrea Kalman pedig eredményesen támadott. 6-10-es szombathelyi vezetésnél már kénytelen volt időt kérni Kántor Sándor. Kezdett is felzárkózni az UTE (16-16), de a stabilabban védekező zöld-fehérek lazán, felszabadultan játszva tudtak újítani (18-22). Innen Valdezre bízták a befejezéseket a hazaiak, egyenlített is (22-22). De a Haladás jutott először játszmalabdához (22-24). Ezután azonban előjött a régi átok – a végjátékban az ellenfélnek sikerült befejeznie a szettet (26-24). Hasonlóan alakult a második játékrész. A Haladás hat ponttal elhúzott (6-12), de ezután már akadtak üres pillanatai. A rossz nyitásfogadásokból, rossz támadási megoldásokból könnyen fordított a hazai csapat (20-16). Innen azonban újra felkapaszkodtak a vasiak, 25-26-nál játszmalabdájuk volt. De jött és beütötte a labdákat Valdez (28-26). A harmadik játszmában mindkét oldalon sok volt a nyitásrontás, esett is emiatt nagyot a színvonal. A zöld-fehérek 8-9-ig tudták tartani magukat. Onnan átvette a vezetést és magabiztosan zárta le a 80 perces mérkőzést az UTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában