tenisz

2019.01.06. 19:43

Tihanyi Luca nagy formában

Remekül sikerült 2018-as esztendőt tudhat maga mögött az ifjú kőszegi teniszező, Tihanyi Luca.

Tóth Gábor

Tihanyi Luca remek eredményeket produkált a különböző tenisztornákon

Fotó: Tihanyi Tibor

A 13 esztendős Tihanyi Luca (a Bersek József Általános Iskola 7. osztályos tanulója) három csapatban is versenyzett 2018-ban – roppant sikeresen. A Savaria TC játékosaként az országos női csapatbajnokság II. osztályában ezüstérmet szer­zett. Ausztriában a burgenlandi női csapatbajnokság einsteiger (kezdő) kategóriájában az UTC Oberwart csapatának tagjaként aranyérmet gyűjtött be, veretlenül teniszezte végig a szezont.

Burgenland U14-es leány csapatbajnokságában harmadik helyen végzett új osztrák partnerével a Sport Hotel Kurz Oberpullendorf csapatában. Itt a döntőnek számító Wulkapodersdorf elleni meccsen döntetlen állásnál, a páros döntő szettjében két ponttal kaptak ki – ha azt megnyerik, ők nyerték volna a bajnokságot. Tihanyi Luca egyébként az U14-es csapatverseny egyéni meccseit veretlenül tudta le.

Tihanyi Luca remek eredményeket produkált a különböző tenisztornákon
Fotó: Tihanyi Tibor

De az ifjú kőszegi teniszező több egyéni versenyen – ITN Open női egyéni Hagenbrunn, Kreismeisterschaften U14 Weit­ra, Spielraum Jugend Trophy U14 Bad Eisenkappel, Jugend Circuit U14 Zwettl, Grazer Jugend Cup U14 Graz – is diadalmaskodott. Luca magasan vezeti a burgenlandi U14-es ranglistát.

Tihanyi Luca testvére, a 15 éves Tihanyi Levente is jó szezont futott tavaly. A Savaria TC férfi teniszcsapatával a harmadik helyen végzett az NB III-as bajnokságban. A Sport Hotel Kurz Oberpullendorf együttesével a burgenlandi csapatbajnokság II. osztályában bronzérmes lett – nem vesztett egyéni mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában