Elbukta a rangadót a HVSE

2019.01.21. 22:09

Veszprémben kapott ki küzdelmes meccsen a zöld-fehér futsalcsapat

Az NB I-es futsalbajnokság 17. fordulójának rangadóján a Kútház Haladás VSE a Veszprém vendégeként kapott ki.

TG

Horváth Péter (labdával) gólja nem ért pontot a szombathelyieknek Fotó: Unger Tamás

A minél jobb alapszakasz-pozícióért küzdő két élcsapat lépett pályára. A remek Veszprém Szombathelyen 6-2-re nyert, a vasiak a visszavágás reményében futottak neki a meccsnek.

Futsal Club Veszprém–Kútház Haladás VSE 2-1

(1-1).– Veszprém, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Wittner, Tamási (Kubicsek).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Boromisza, Bencsik. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi, Erdősi, Bognár. Edző: Madarász János.

HVSE: Sásdi – Michel, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Péter, Vidák. Edző: Sziffer András.

Gól: Tatai 2 (14., 27.), ill Horváth P. (18.).

Kiállítva: Dróth (40.).

Horváth Péter (labdával) gólja nem ért pontot a szombathelyieknek Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek rögtön magukhoz ragadták az irányítást, több komoly helyzetet is kidolgoztak. A legszebb jelenet Sásdi nevéhez fűződik, a vasiak kapusa egy védés után végigvezette a labdát a pályán, a kontrát lövéssel zárta, a kapufát találta el, a kipattanó meglepte Vast, aki közelről nem tudott az üres kapuba helyezni. A házigazda átlövésekkel próbálkozott, rögzített helyzetekből veszélyeztetett. A Haladás sokkal jobban futballozott, kapura veszélyesebb volt, csak a gól hiányzott a játékából. A Veszprémnek viszont kevés helyzet is elég volt a gólhoz: egy oldalberúgás után a másik oldalra átemelt labdát Tatai találta el irgalmatlan erővel, és rúgott ritkán látható bombagólt (1-0). A HVSE letámadott, nyomott tovább. Az erőfeszítéseket siker koronázta: a második hullámban érkező Horváth Péter lőtte kapuba Dróth visszagurított labdáját (1-1). Majd Hajmási lövésénél a kapufa sietett a Veszprém segítségére. Nagyon kellett a szünet a hazaiaknak.

Fordulás után is lendületben maradt a Haladás, mégis ismét a Veszprém szerzett vezetést, Tatai váltott gólra közelről egy ziccerig kijátszott támadást. Jól működött a házigazda kontrákra építő taktikája. Ráadásul a szombathelyiek ekkor nehezen találtak rést a veszprémi védőfalon. Aztán néhány perc rövidzárlat után rendezte sorait a Haladás, ismét támadásba lendült. Fogyott az idő, bő öt perc volt hátra, amikor vészkapusra váltott a vasi gárda. Sikerült több helyzetet kidolgozni, de mindig beleért egy veszprémi láb a kapuba tartó labdába. A Haladás nem bírta idegekkel a hajrát, Dróth ki lett állítva – a meccset a hazaiak kihagyott kisbüntetője zárta. Fontos csatát, rangadót bukott el így a HVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában