Nemzetközi erőpróbákra is készülnek

2019.02.07. 20:46

Gyűrik a súlyzókat a Gladiátorok

Megalakult az erőemelőket, fekvenyomókat felvonultató Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület.

Tóth Gábor

Balról hátul: Embaisz Jenifer, Barabás Dávid, Huszár Csaba, Antal Zsolt. Elől Kártyás Patrik, Csonka Gábor, Varga Gábor

Fotó: Sallai Dominik

– Az elmúlt években rengeteg hazai és nemzetközi erőpróbán vettünk részt, egyre szebb eredményeket értünk el, érett már, hogy szervezett keretek között, egyesületi színekben versenyezzünk – fogalmazott a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület vezetője, a veteránként ötszörös vb-, kétszeres Eb-győztes, valamint ötszörös magyar bajnok erőemelő, Antal Zsolt. – A reményeink szerint így könnyebben találunk támogatókat, vagy akár pályázati lehetőségeket. De például együtt, egymást segítve edzünk, intézzük a versenyzőinknek a nevezéseket.

Balról hátul: Embaisz Jenifer, Barabás Dávid, Huszár Csaba, Antal Zsolt. Elől Kártyás Patrik, Csonka Gábor, Varga Gábor
Fotó: Sallai Dominik

 

Tíz fővel alakultunk meg, masters, open és junior korosztályban is vannak sportolóink, de a gyengébbik nem is képviselteti magát köztünk. Barabás Dávid, Csonka Gábor, Kártyás Patrik, vagy Krutzler Eszter nevét mindenképpen érdemes megemlíteni – tőlük szép eredményeket várunk. Hetente legalább háromszor edzünk, figyelünk az étkezésre, az egészséges életvitelre. A tavasszal két fő versenyünk lesz, május 3-án Mezőkövesden rendezik a Magyar Profi Liga Kupát, május 19-26-án pedig Tiszakécskén a GPC Európa-bajnokságot – addig néhány kisebb erőpróbán igyekszünk formába lendülni. Az őszi versenyszezonban az októberi szlovákiai GPC vb-t, illetve a szeptemberi finnországi WPC vb-t célozzuk meg.

– A távlati terveink között szerepel az utánpótlásképzés, illetve a Magyar Profi Liga támogatásával, iránymutatásával szeretnénk versenyeket is rendezni – folytatta Antal Zsolt. – De most elsősorban az a dolgunk, hogy dolgozzunk, versenyezzünk, hogy minél jobb eredményekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában