versenyek

2019.02.18. 19:02

Jól teljesítenek a kőszegi síugrók

Jól szereplenek a Kőszegi SE korosztályos síugrói az ausztriai nemzetközi versenyeken.

Tóth Gábor

Pónácz-Tóth Dárius a dobogó tetején Fotó: Kőszegi SE

Decemberben kezdődtek A­uszt­riában a steiermarki síug­róbajnokság (Raiffeisen Lan­des­cup) küzdelmei, a mezőnyben ott vannak a Kőszegi SE sportolói is (akik az ESV Mürzzuschlag színeiben szerepelnek). Eddig három versenyt rendeztek meg a sorozatból, egy elmaradt, amit a tervek szerint majd pótolnak, és még március 2-án is lesz egy viadal. Majd a sorozat végén, az összetett eredmények alapján hirdetnek végső sorrendet. Továbbá a kőszegi fiatalok részt vettek egy különálló nemzetközi versenyen Baid Goisern városában.

Pónácz-Tóth Dárius a dobogó tetején Fotó: Kőszegi SE

– Kilenc fiatalt versenyeztetünk, a téli időszakban heti két termi foglakozással készülünk, és szinte minden hétvégén részt veszünk egy ausztriai szabadtéri versenyen, edzésen – árulta el a Kőszegi SE síugró szakosztályának a vezetője, egyben utánpótlásedzője, Szilágyi János. – Ausztriában mindenhol örömmel fogadnak minket, a legtöbb versenyen visszatérő vendégek vagyunk, és a fiataljaink általában nem is maradnak adósak a jó eredményekkel. Az idei szezonban főleg Kelemen Zalán remekel, akinek jó esélye van arra, hogy a szezon végén érmet szerezzen összetettben. Az eddigi eredményekkel elégedett vagyok, akárcsak versenyzőink hozzáállásával.

Eredmények, 2018. december 30., Ramsau am Dachstein, gyerek II., K-30 m: Kelemen Zalán 2., Weigl Hugó 10. Serdülő I., K-30 m: Pónácz-Tóth Dárius 6. Serdülő lány, K-30 m: Tuczai Izabella 6., Kohl Hédi 8., Gnädig Dóra 10. Serdülő II., K-30 m: Kelemen Dávid.

Január 20., Bad Goisern, gyerek II., K-20 m: Kelemen Zalán 4., Weigl Hugó 10. Serdülő I., K-20 m: Pónácz-Tóth Dárius 1.

Február 02., Rottenmann, gyerek II., K-15 m: Kelemen Zalán 9. Vegyes II., K-15 m: Kohl Hédi 4., Pónácz-Tóth Dárius 6., Gnädig Dóra 7. Serdülő lány, K-44 m: Tuczai Izabella 7. Serdülő II., K-44 m: Kelemen Dávid 8.

Február 3., Mürzzuschlag, gyerek II., K-30 m: Kelemen Zalán 3., Weigl Hugó 14. Vegyes II., K-28 m: Tuczai Izabella 2., Kohl Hédi 3, Pónácz-Tóth Dárius 5. Serdülő II., K-55 m: Kelemen Dávid 9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában