vízilabda

2019.02.27. 18:21

Már nem csak egy újonccsapat az AVUS

A 14. helyen várja a szombaton kezdődő OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszát az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Pum András

Matajsz Márk és együttese a középszakaszra készül Fotó: Unger Tamás

Véget ért az OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakasza, a 16 együttes két csoportban, körmérkőzéses rendszerben játszott. A Matajsz Márk vezette AVUS három győzelemmel és a zárófordulóban elért döntetlennel az A csoport hetedik helyén végzett – a folytatásban a vasiak az alsóházban, a 9–16. helyért szállnak vízbe. Az A csoportból az AVUS, a Pécs, a Szentes és a KSI, a B-ből a Tatabánya, az UVSE, a Vasas és a Kaposvár szerepel az alsóházban. A gárdák viszik magukkal eredményeiket, saját csoportbeli riválisukkal már nem, csak a másik ágról érkezőkkel játszanak. Ezt követően a 9–12. és a 13–16. helyért meccselnek a csapatok.

Az alsóház állása a középszakasz előtt: 9. Pécs 19 pont, 10. Szentes 17, 11. Tatabánya 13, 12. UVSE, 13. Vasas 11, 14. AVUS 10, 15. Kaposvár 7, 16. KSI 0.

Matajsz Márk és együttese a középszakaszra készül Fotó: Unger Tamás

– Elégedett vagyok a csapat szereplésével és a szerzett pontok számával – mondta Matajsz Márk, az AVUS edzője. – A pécsi, 18-7-re elveszített összecsapás kivételével valamennyi meccsünk vállalható volt. Hiány­érzetem a Honvéd (5-8) elleni idegenbeli és a Szentessel (5-5) szembeni hazai mérkőzésen volt igazán – rutintalanságunk miatt ezekből a meccsekből nem tudtunk többet kihozni. Kiemelném a Pécs (10-7) elleni hazai találkozónkat, ahol kiváló játékkal nyertünk. A legutóbbi bajnoksághoz képest nehezebb dolgunk van, erősebb a mezőny, és ellenfeleink jobban felkészülnek belőlünk. Már nem egy újonc­csapat vagyunk, hanem olyan együttes, amely egy-két élcsapat kivételével valamennyi gárdának egyenrangú ellenfele. Az alapszakasz sem volt egyszerű, de a java csak most következik: kemény menetelés előtt állunk. A bennmaradás a cél, ennél vérmesebb reményeink nem lehetnek. Elég megnézni, hogy riválisaink játékosai hány OB I-es meccset játszottak, és mennyit a mieink. A négy hazai mérkőzésünkből jó lenne minél többet megnyerni, és idegenből is muszáj pontokat hoznunk.

A középszakasz programja. 1. forduló, március 2., 17.00: UVSE–AVUS, 2. forduló, 6., 19.30: Kaposvár–AVUS, 9., 3. forduló, 16.00: AVUS–Tatabánya, 4. forduló, 16., 18.00: Vasas–AVUS, 5. forduló, 23., 16.00: AVUS–UVSE. Április 10., 6. forduló, 19.00: AVUS-Kaposvár, 7. forduló, 17. (még nincs pontos időpont): Tatabánya–AVUS, 8. forduló, 27., 16.00: AVUS–Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában