Megyei rangadó

2019.02.19. 19:03

NB II-es női kézi: elkezdődött a tavaszi szezon

A tavaszi szezon első mérkőzéseivel folytatódott az NB II-es női kézilabda-bajnokság. Megyei rangadón ikszelt a Sárvár és az SZKKA II., nyert a CVSE és Körmend, kikapott a Bük.

Tóth Gábor

A bükiek rutinos kulcsjátékosa, a hét gólig jutó Pukler Glória (labdával) próbálja meg áthámozni magát agyőri védőkön

Fotó: Ohr Tibor

Körmendi DMTE–Mosonmagyaróvári KC U22 28-24 (14-12). – Körmend, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs.

Körmend: Dudora – Török 4, Adorján 5, Csépke 5, Kiskós 1, Cser, Szabó A. 1. Csere: Huszár 4, Horváth D. 1, Szalai, Faragó 4, Péter, Somlai 1, Herczeg, Zsiga 2, Anek. Edző: Kiskós Kitti, Varga Adrienn.

Nagy tempó jellemezte a játékot. Jobban kezdett a vendég (20. perc: 7-10), de a csapatként működő hazai gárda belelendült, ledolgozta a hátrányát, majd a második félidő elején fordított (38. perc: 16-14). A folytatásban a körmendiek már magabiztosan játszottak, egyre nagyobb előnyre tettek szert (55. perc: 26-23), végül értékes győzelmet arattak.

Komáromi VSE–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 23-31 (12-19). – Komárom, 40 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bodó, Janzsóné.

CVSE: Balogh V. – Kazári 3, Bagics 2, Szomorkovits L. 10/10, Szomorkovits A. 6, Kulcsár 6, Szecsődi 2. Csere: Bognár, Geiger, Németh V. 1, Füzfa, Szélesi 1. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Az első játékrész 20. percéig fej fej mellett haladtak a csapatok. Aztán a CVSE két-három góllal meglépett, majd a játékrész hajrájában kitűnő teljesítménnyel hétgólos előnyre tett szert. A második félidőben is a CVSE diktálta a tempót, nem sikerült négy gólnál közelebb zárkóznia a Komáromnak. A Cell biztosan nyert.

A bükiek rutinos kulcsjátékosa, a hét gólig jutó Pukler Glória (labdával) próbálja meg áthámozni magát agyőri védőkön
Fotó: Ohr Tibor

Büki TK–Győri Audi ETO KC U22 27-29 (13-17). – Bük, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Bük: Márkus – Guttyán 7, Pukler 7, Szabó R., Szabó D. 7/1, Baranyai 4, Megyeri. Csere: Szalai (kapus) Zakariás, Cseledi, Marton, Szabó N. 2, Kelemen, Bősze. Edző: Bölöni Roland.

Képzett, motivált, sokat futó Győr lépett pályára – de a tempót a Bük diktálta. Pukler Glória kisebb sérüléséből felépülve is motorja volt a csapatnak, amire a vendégek reagáltak, követő emberfogással igyekezték levédeni. Sok pontatlanság jellemezte a játékot, a félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban, megléptek. Bölöni Roland próbálta felrázni a társaságot, ám a bükiek nem javultak fel, nem csökkent a hibák száma, és talán a kishitűség is rányomta a bélyegét a hazaiak játékára.

Sárvárfürdő Kinizsi– Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 26-26 (14-15). – Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Németh.

Sárvár: JURIK – VAJDA 4, Soós, JENŐFI 9, CSER 6, DONCSECZ 5, Farkas L. Csere: Varga, Bokor, HORVÁTH E. 2, Barabás, Peitli, Jávorics, Marton, Dávid. Edző: Rozmán Gergő.

SZKKA: Lugosi – Szuhogyi 4, Pődör B. 9, Farkas 2, Horváth A. 2, Bozzai 4, Molnár 5. Csere: Lőrincz, Sámson, Tóth N., Wágner, Juhász, Kovács T., Kozma, Szmolek. Edző: Pődör Zoltán.

Nagy tempóban kezdtek az SZKKA fiataljai, majd magához tért a Sárvár, és felzárkózott. A második félidőben is szorosan alakult a meccs. A vége izgalmasra sikeredett, 25-26-nál Pődör büntetőjét Jurik védte, majd Jenőfi egyenlített, támadhatott még az SZKKA, végül Jurik utolsó védése zárta az igazságos döntetlennel végződő meccset.

Rozmán Gergő: Minden csapatnak joga van a saját érdekeit szem előtt tartva megadni a hazai meccsei időpontját. Amatőr csapatként nem szerettünk volna a felsőbb osztályból visszajátszók áldozatává válni, ezért nem változtattunk az ­SZKKA kérésére – és a többi hazai meccsünket is szombaton játsszuk. Gratulálok mindkét csapatnak!

Pődör Zoltán: Gratulálok a csapatomnak, ezúttal nagyon fiatalok voltunk, és talán ebből is következett, hogy több apróbb hiba csúszott a játékunkba. De büszke vagyok a lányokra, nagyot küzdöttek – a hibákat pedig ki fogjuk nőni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában