Kosárlabda

2019.02.21. 20:25

Régiós döntő B33-ban – A Gépipari fiú- és a Premo lánycsapata országosra jutott

A Gépipari B fiú- és a Premo lánycsapata jutott tovább a hazai rendezésű régiós döntőről a B33 diákolimpia országos döntőjébe.

Horváth Erika

A Premo néven játszó premontreis lányok (pirosban) kiharcolták az országos döntőbe jutást

Fotó: Unger Tamás

Két korosztályban – (általános iskolások és középiskolások) – öt megyéből összesen 36 csapat küzdött meg három a három elleni kosárlabdában a Brenner iskola tornacsarnokában megrendezett I. régió döntőjében. A megyei diákolimpiáról 11 vasi együttes kvalifikálta magát. Csoportmérkőzésekkel kezdtek a csapatok, a csoportok 1–2. helyezettjei jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Az általános iskolások között a vasiaknak nem termett babér, viszont a középiskolásoknál három gárda is eljutott a negyeddöntőig.

A Premo néven játszó premontreis lányok (pirosban) kiharcolták az országos döntőbe jutást
Fotó: Unger Tamás

A KDG Fiú néven játszó együttest éppen egy szintén szombathelyi, a Gépipari B gárdája ütötte el a négy közé jutástól (10-18). A Gépipari viszont meg sem állt a tornagyőzelemig, az elődöntőben a soproni Orsolyás Gepárdokat 18-17-re, a döntőben a zalaegerszegi LK Bullst 17-13-ra verte. A lányoknál a csoportgyőztes Premo a négy közé a veszprémi Vetési legyőzésével (21-7) került. Az elődöntőben a nagykanizsai Mező F. Lány B-t 19-15-re győzték le a premontreisek. A döntőben a győri Krúdytól 21-9-re kikaptak, de régiós másodikként a Gépipari fiúcsapatához hasonlóan résztvevői lesznek az országos döntőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában