Az alsósok taroltak

2019.02.27. 21:34

Vas megyei éremeső az asztalitenisz-diákolimpián

Parádésan szerepeltek az asztalitenisz-diákolimpia országos döntőjében a Vas megyeiek. Hat érmes helyezést is szereztek, négy aranyat és két ezüstöt.

Horváth Erika

Az I–II. korcsoportos szombathelyiek az éremgyűjteményükkel. Balról: Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor, Kovács Bálint, Molnár Liza Fotó: SZAK-SI

Az országos döntőben a megyei győztesek vehettek részt az A (igazoltak), illetve B kategória (akik a tanév elejéig nem rendelkeztek versenyengedéllyel) egyéni versenyein, valamint a csapatküzdelmekben. Vas megyéből 11 egyéni versenyző és három csapat versengett a különböző korcsoportokban.

Az I–II. korcsoportban taroltak a SZAK-ban – Vaida Florin, Szarka Tibor és ifj. Szarka Tibor irányításával – pallérozódó szombathelyiek; egyéniben két arany és egy ezüst volt a mérlegük.

Az I–II. korcsoportos szombathelyiek az éremgyűjteményükkel. Balról: Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor, Kovács Bálint, Molnár Liza Fotó: SZAK-SI

Az A kategóriában a lányoknál Molnár Liza (Bolyai) óriási fölénnyel szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet, valamennyi mérkőzését játszmaveszteség nélkül nyerte meg. A fiúknál Poór Balázs (Reményik) szépen menetelt a döntőig, ahol nagyon közel volt az aranyhoz is, hiszen már 2:0-ra vezetett gödi riválisával szemben. Innen viszont kicsúszott a kezéből a meccs, így ezüstérem került a nyakába. A B kategóriában Gergely Márk (Gothard) egyetlen szettet vesztett, azt is csak a döntőben. De miután siófoki ellenfelét is magabiztosan verte, diákolimpiai bajnokká avatták. A fiú csapatversenyben a Gothard Jenő Általános Iskola képviselhette Vas megyét. A Gergely Márk, Szarka Gábor, Kovács Bálint összetételű együttes megnyerte valamennyi mérkőzését, a siófoki Beszédes iskola elleni finálét is, tehát szintén aranyérmet szerzett.

A III–IV. korcsoportban a B kategóriában Gőgös Martinnak (Celldömölk, Alsósági) sikerült a csoportjából főtáblára kerülni. A negyeddöntőben szenvedett először vereséget – a nyolcadik helyen végzett. A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola bobai tagintézményének fiú- és lánycsapata is sikerrel vette a csoportmérkőzéseket, és főtáblára jutott. Mindkét bobai együttes a negyeddöntőben kapott ki. A lányok – Benkő Noémi, Horváth Anna, Pethő Csenge és Szabó Flóra – az ötödik, a fiúk – Kiss Ádám, Pethő Dávid, Zsoldos Patrik, Csizmár Dominik – a nyolcadik helyen zártak.

Felkészítőjük Zolnai Attila volt.

Az V–VI. korcsoportosok A kategóriás fiúversenyében Vas megyei győztest avattak. A Celldömölki VSE NB I-es

csapatának játékosa, a Berzsenyi gimnázium diákja, Baranyai Domonkos a tavalyi ezüst után nagy fölénnyel szerezte meg az aranyérmet (edzője Iván Csaba).

A celli NB I-es csapatban is játszó Baranyai Domonkos fölényes győzelmet aratott a legidősebbeknél Fotó: Unger Tamás

A B korcsoportban szokás szerint ott volt a lányok élmezőnyében a szombathelyi Művészeti gimnázium képviseletében Zolnai Fanni; az előző évi bronzot most egy ezüstéremmel fejelte meg – négy győzelem után a döntőben szenvedett vereséget szolnoki ellenfelétől. Felkészítője édesapja, Zolnai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában