Labdarúgás

2019.02.24. 20:33

Vereség büntetőkkel – Nem jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Viktória

A női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a Haladás-Viktória FC tizenegyesekkel kapott ki a Diósgyőrtől.

Pum András

A Tálosi Szabina vezette vendég védelem remekül zárt a meccse

Fotó: Unger Tamás

Diósgyőri VTK–Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0). Büntetőkkel: 5-3. – Diósgyőr, 600 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő, vezette: Molnár.

DVTK: Szőke-Nagy – Ficzay, Sandu, ANDRÉ, Bradic – VACHTER, Tóth A., Kiamou, Jahn (Nagy F., 69.) – Paul, Barker. Edző: Fórizs Sándor.

Haladás-Viktória FC: Bíró – BALOGH, HORTI, TÁLOSI, KISS ZS. – FÖRDŐS – Szakonyi, Rácz, Tóth A., Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

A diósgyőriek próbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést, ám a vendégek remekül megszervezték játékukat, így a hazaiak csupán ívelgetéssel veszélyeztettek. A vasiak stabil védekezésük mellett veszélyes támadásokat is vezettek. Szünet után az 52. percben szabadrúgásból megszerezte a vezetést a Haladás-Viktória. A szombathelyiek nem kérték a játékvezetőtől a sípszót, így amíg a diósgyőri kapus a sorfalat rendezgette, Rácz rutinosan 18 méterről a kapu közepébe ívelt (0-1).

A Tálosi Szabina vezette vendég védelem remekül zárt a meccse
Fotó: Unger Tamás

Tíz perc múlva Vachter 22 méteres átlövéssel egyenlített (1-1). A folytatásban mindkét csapat ment előre a győztes gólért, Öreg Cintia többször is jó helyzetbe került, ám nem tudott betalálni. Mivel a rendes játékidő döntetlennel végződött, következtek a büntetők. Az első tizenegyest Balogh a felső kapufára lőtte, s mivel ezután egyik csapat sem hibázott (a vasiaktól Siklér, Fördős és Tálosi is betalált), 5-3-ra a hazaiak nyertek. Gólszerzők: Rácz (52.), Vachter (62.).

Simon Attila: – Egy bölcs mondás szerint a kezdősípszó után már Isten kezében vannak az edzők: ez a büntetőknél hatványozottan igaz.

A Diósgyőr jutott a kupadöntőbe. A másik elődöntőben: FTC–Győri ETO 7-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában