Kosárlabda

2019.03.22. 20:50

A Jászberényt látja vendégül a Falco

Az NB I-es férfi-kosárlabdabajnok­ság 24. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a nagyszerű szezont futó Jászberényt fogadja szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Damier Pitts (balra) és Govens Darrin legutóbb a kupa elődöntőjében csapott össze

Fotó: Unger Tamás

Két közvetlen rivális találkozik egymással: a Jászberény a harmadik, a Falco a negyedik a tabellán – két győzelem a különbség. A felek kétszer már találkoztak egymással a szezonban. A decemberi bajnokin a Falco nagy csatában kapott ki idegenben (73-67), a Magyar Kupa februári elődöntőjében viszont simán nyertek a sárga-feketék (96-70). A Jászberény a szezon meglepetéscsapata – Nikola Lazics gárdája roppant kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, idegenben is eredményes. A hétközi, szerdai fordulót mindkét csapat sikerrel vette, a Jászberény otthon lépte le a Szegedet (85-68), a Falco pedig Kecskeméten remekelt (80-95).

Damier Pitts (balra) és Govens Darrin legutóbb a kupa elődöntőjében csapott össze
Fotó: Unger Tamás

– Örülünk, hogy Kecskeméten nyerni tudtunk – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – A Körmend ellen elbukott megyei rangadó után nagy volt rajtunk a nyomás, amit szerencsére tudtunk kezelni. Bebizonyítottuk, hogy ha csapatként, szervezetten játszunk, akkor igenis van bennünk potenciál. Bízom benne, hogy a bajnokság folytatásában hasonlóan teljesítünk. Szombaton újabb nehéz meccs vár ránk, a szezon abszolút meglepetéscsapatát fogadjuk, azt a Jászberényt, amely helyet követel magának a legjobbak között – az nem véletlen, ha egy gárda az alapszakasz hajrájában dobogós helyen áll. Csak a legnagyobb tisztelettel beszélhetünk ellenfelünkről.

Nagyszerű játékosállományt hoztak össze Berényben, és úgy tűnik, hogy működik a kémia is. Pitts például az NB I-es mezőny legponterősebb játékosa, de Aleksandrovnak, Pantelicnek és Rakicnak is komoly szerepe van a sikerekben. Azt tudjuk, hogy ellenfelünk egyik kulcsjátékosa, Coleman valószínűleg nem játszik Szombathelyen, ezzel csökkent a ro­táció­ja – amit ki kell használnunk. Agresszív kosárlabdára lesz szükség a részünkről, sok futásra kell kényszerítenünk riválisunkat – végig kell támadnunk a 40 percet. Nyernünk kell, szeretnénk minél előkelőbb pozícióban zárni az alapszakaszt.

További menetrend, szombat: Debrecen–Sopron 17.00, Szeged–TF 18.00, Alba–ZTE 18.00, Pécs–Paks 18.00, Szolnok–Kecskemét 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában