kosárlabda

2019.03.09. 20:25

A papírforma érvényesült Szegeden – Nyert a Körmend

Érvényesült a papírforma, az Egis Körmend simán nyert Szegeden. A vasaik végig magabiztosan uralták a találkozót, végül 21 ponttal kerekedtek felül a Szedeákon.

Tóth Judit

Ferencz Csaba a TF ellen nem játszott, most is kérdéses a szereplése

Fotó: Szendi Péter

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 62–83 (9–19, 13–26, 14–23, 26–15)

Szeged, 800 néző, bajnoki alapszakasz 21. forduló

Vezette: Benczur T., Söjtöry T., Balog Gy.

SZEGED: Boltic 11/3, Wirth 2, Ponjavic 11/6, Juhos 7/3, SULOVIC 10

Csere: Kerpel-Fronius G. 4, Krapic 4, Vágvölgyi 5/3, Mike 3/3, Révész 2, Varga 3, Mayer-

Vezetőedző: Andlejko Mandic

KÖRMEND: Németh 1, BRADFORD 23/6, Price 6, Delas 4, Csorvási 4

Csere: Thames 8/3, HAMMONDS17/9, FERENCZ 16/9, Lajsz-, Oroszi 2, Kiss, Érsek 2

Vezetőedző: Matthias Zollner

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2-2. 6. perc: 4-10. 14. perc: 13-26. 17. perc 15-36.

23. perc: 28-47. 27. perc: 34-54. 36. perc: 47-78. 39. perc: 58-81.

Kipontozódott:

Nem kezdtek kirobbanó formában a felek, az első percekben tartalékon teljesített mindkét együttes. Ez meglátszott a pontálláson is, a 3. percig egy-egy kosár jutott mindkét csapatnak (2-2). A Szegednél Juhos mutatott nagy aktivitást, de eredményessége felemásra sikerült. A Körmend viszont komolyabb fokozatra kapcsolt, kicsit meg tudtak lendülni pontszerzésben a piros-feketék. Hammonds is pontokkal szállt be a meccsbe a kispadról, Bradford meg igazi húzóembernek állt. Utóbbi állította be az eredményt a kisszünetre, az eredményjelző tízpontos körmendi vezetést mutatott (9-19.)

A második etap elején több hiba lassította a játékot. A Szeged rendkívül puha játékot mutatott és továbbra sem ostromolta sikerrel a gyűrűt. Dobószázaléka alig volt több húsz százaléknál. Ez a Körmendre sem hatott ösztönzőleg, a vasiak is belehelyezkedtek a langyosabb pozícióba. Ennek ellenére a 17. percre már több mint húsz ponttal vezetett a Zollner legénység (15-36). Ehhez kellett Hammonds, Ferencz és Bradford is. A körmendiek a nagyszünetig őrizték a megnyugtató előnyt, a Szedeák két negyed alatt mindössze 22 pontig jutott.

A második félidő eleje a Szegedé volt, Ponjavic szerzett egy hárompontost. Delas, majd Price próbálta meg másolni ugyanezt, de mindkettőjük távoli dobása kiperdült. Juhos viszont nem hibázott most, így 6-0-s rohammal nyitott az SZTE. Ezzel húsz ponton belülre került a házigazda (28-45). Rövid időre kiegyenlítettebb lett a játék, de a Szeged annyit nem tudott újítani, hogy jelentősebbet faragjon hátrányából. Bradford és Hammonds vitte a hátán a Körmendet, a másik oldalon Sulovic kevésnek bizonyult a vezér szerepre. Hiába volt minden erőfeszítés a Szeged részéről, a Körmend ezt a negyedet is simán hozta.

A záró játékrészben kereken harminc pont volt a vendégek előnye (40-70), majd jött még hozzá három hibátlan büntető Ferencztől, amire Vágvölgyi egy triplával válaszolt. Oroszi is feliratkozott a pontszerzők listájára, tartotta előnyét a Körmend. A 37. percben tudott eljutni a félszázhoz a hazai alakulat, de a Körmend ekkor már messze járt, 81 pontról tekintett vissza ellenfelére. Ezt a negyedet a Szeged nyerte, mert a Körmend kiengedett a végére. Zollner mester a fiataloknak is lehetőséget adott a záró percekre. Megérdemelt körmendi győzelem született, a vasiak ezúttal idegenben is kézben tartották a mérkőzést, és végig vezetve magabiztos játékkal megnyerték a szegedi találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában