Kosárlabda

2019.03.01. 18:20

A veszélyes Alba vendége a Falco KC

A Magyar Kupa- és a válogatottmérkőzések miatti hosszabb szünet után a 20. fordulóval folytatódik az NB I-es kosárlabda-bajnokság: a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a hullámzóan teljesítő Alba Fehérvár vendége lesz szombaton (18.00).

Tóth Gábor

Óriási meglepetésre az Alba nem jutott be a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. A Falco viszont ott volt Győrben, legyőzte a Paksot, majd a Jászberényt is, végül a fináléban kapott ki a Szolnoktól. A kupameccsek után három Falco-kosaras – Perl, Váradi és Govens – egyből elutazott a válogatotthoz, és csak a világbajnoki selejtezők után, kedden tért vissza klubcsapatához. Az Alba Filipovity személyében egy játékost adott a nemzeti csapatnak.

A fehérvári gárda roppant hullámzóan teljesít idén, bravúros győzelmeket arat, nem várt vereségeket szenved el, és egyelőre csak 11. a tabellán – most úgy néz ki, azért is nagyot kell küzdenie, hogy bekerüljön a felsőházi rájátszásba. A klub már edzőt is váltott, Dzunics Braniszlav helyére a spanyol Jesus Ramírez ült le a kispadra. Majd február végén egy rutinos amerikai centerrel (Brandon Peterson) erősítette meg a keretét. Az Alba az utolsó két bajnokiját (TF és Szeged idegenben) már megnyerte, volt ideje bőven készülni a vasi csapat ellen – nem vár könnyű meccs a Falcóra. December elején a sárga-feketék nagy csatában nyertek Szombathelyen az Alba ellen (72-70). Álljon bárhol is a két csapat a tabellán, a mérkőzésük mindig kiérdemli a rangadó minősítést.

Ronald Curry a labdával –az irányítóra és csapatára nehéz meccs vár
Fotó: Unger Tamás

– A kupadöntőt már magunk mögött hagytuk, ennek megfelelően a megszokott ritmusunkban készültünk az Alba elleni mérkőzésre – jelezte Gasper Okorn, a Falco-Vucano Energia KC Szombathely mestere. – Persze kicsit nehezítette a munkánkat, hogy a válogatott játékosainkra egy ideig nem számíthattunk. Ráadásul Váradi sérülten tért vissza a nemzeti csapattól, sajnos erősen kérdéses a játéka Székesfehérváron – mindenki más rendben van. Az Alba erős, patinás együttes, minőségi játékoskerettel rendelkezik, lényegesen jobb csapat annál, mint amit a tabella sejtet. A nemzetközi porondon például voltak kifejezetten figyelemreméltó eredményei. Lóránt, Cabezas, Zeno mind remek játékos – hogy csak néhány nevet mondjak. Az új edző megváltoztatta a csapat stílusát – ráadásul cseréltek játékosokat is. Az elmúlt meccsek eredményei alapján úgy tűnik, hogy kezd egyre jobban összeállni ellenfelünk játéka. Vagyis ez már nem az a csapat, amelyet hazai pályán legyőztünk. Egy harcos ellenfélre, kiélezett, nehéz mérkőzésre számítok – és természetesen megpróbálunk győzelemmel hazatérni!

Ezek is érdekelhetik