labdarúgás

2019.03.19. 18:50

Eltiltották három mérkőzésre Király Gábort

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága három bajnoki mérkőzésre eltiltotta az Ferencvárosi TC (0-2) ellen kiállított Király Gábort.

VN

Király Gábor

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A múlt szombati FTC–Haladás (2-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzés 70. percében Király Gábor az első hazai gólt követően azt reklamálta, hogy két ferencvárosi futballista is lesen állt Lovrencsics Gergő lövésénél, egyikük – az ötösön, éppen a kapus előtt tanyázó Fernando Gorriarán – pedig kifejezetten zavarta a védésben. Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a 108-szoros válogatott kapusnak, majd mivel tovább reklamált, kiállította. Azóta bebizonyosodott, Királynak igaza volt, valóban lesen álltak a futballisták és Szabó Zsolt egykori kiváló bíró, FIFA-játékvezető is elismerte: szabálytalan volt a hazaiak vezető találata. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kedden tárgyalta Király ügyét és a kapust – a játékvezetői jelentésben leírtak alapján – három bajnoki meccsre tiltotta el. Ezeken az üléseken egyébként teljesen indiff erens, hogy miért reklamált egy játékos, igaza volt-e az adott szituációnál, egy számít: miért állították ki, adott esetben pedig, hogy mit mondott a játékvezetőnek. A gyakorlat szerint akkor tiltják el több meccsre a labdarúgót, ha nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használ. Nos, Király Gábor korábban azt nyilatkozta: egyetlen szitokszó, káromkodás sem hagyta el a száját.

Királyt hosszú és eredményes pályafutása során korábban egyszer állították ki – akkor is a lefújást követően. Még 1995-ben a Haladás kapusaként a BVSC (1-5) elleni bajnoki meccs után Juhos Attilának dobta a labdát.

– Nem hagyjuk annyiban az ítéletet, meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, ahol Király Gábor is ismerteti az álláspontját – mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Ennél többet az üggyel kapcsolatban nem szeretnénk nyilatkozni. A rutinos kapus jelen állás szerint a Puskás Akadémia elleni hazai, a diósgyőri és az MTK elleni, szintén hazai bajnokin nem védhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában