Eredmények

2019.03.04. 20:31

Fazekas örökös bajnok – A CVSE asztaliteniszezője tizedik ob-aranyát is megnyerte

Tökéletes napja volt az elmúlt pénteken ­Fazekas Péternek, a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels asztaliteniszezőjének. Két páros számban is aranyérmet szerzett az országos bajnokságon, és immár tízszeres magyar bajnokként bebocsáttatást nyert az örökös bajnokok klubjába.

Horváth Erika

A dobogó tetején Fazekas Péter és Peterman-Varga Tímea. Balról a kétszeres világbajnok Klampár Tibor, a CVSE vezetőedzője

Fotó: MOATSZ

A CVSE extraligás bajnokcsapatából csak a 37 esztendős Fazekas Péter vállalta az ob-indulást. Az Ormai-csarnokban pénteken bonyolították le a páros számokat. Fazekas először Peterman-Varga Tímeával az oldalán a vegyes páros eredményhirdetésén állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Négy győzelemmel vezetett az aranyig az útjuk. A legnagyobb meglepetést a negyeddöntőben szolgáltatták, amikor is az olimpiai kvalifikációra gyúró Szudi Ádám–Pergel Szandra (SPG Walter Wels, Budaörs) kettőst búcsúztatták nagy csatában, 3:2-re.

Az elődöntőben Lung Dánielt és Imre Leilát (Győr, Szekszárd) nagyon simán 3:0-ra verték, akárcsak a fináléban a Katus Krisztián–Tóth Kata (Komló, Erdért) duót. Fazekas Péter férfipárosban egy korábbi társával, a balkezes Magyar Lászlóval (SV Plüderhausen) indult, és ebben a számban is bajnoki címet szerzett. A Pálfy–Farkas (BVSC) kettőst 3:0-ra, a Jakab János–Marsi Márton (BVSC) párost 3:2-re verték, akárcsak az elődöntőben a szintén BVSC-s ifjú titánokat, András Csabát és Both Olivért. A másik ágról a páros-világranglista 12. helyén álló Szudi Ádám–Ecseki Nándor (Wels, TTC Ober-Erlen­bach) kettős érkezett a döntőbe. Fazekasék csak egy játszmát engedtek át Ecsekiéknek, 3:1-es sikerükkel aranyat szereztek. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy egyesben is érmes legyen Fazekas Péter. A főtáblán a 16 közé jutásért Gellérit (Pénz­ügyőr) verte nagyon simán, 4:0-ra, Both Olivér 4:2-es legyőzésével a nyolc közé is bekerült.

A negyeddöntőben a címvédő, Németországban légióskodó Majoros Bence (Bad Königshofen) ellen már 3:0-ra vezetett, de innen elkezdett felzárkózni Majoros – és végül 4:3-ra ő nyert.

A dobogó tetején Fazekas Péter és Peterman-Varga Tímea. Balról a kétszeres világbajnok Klampár Tibor, a CVSE vezetőedzője

Összességében azonban a két arany éppen elég volt ahhoz, hogy Fazekas Péter az örökös bajnokok sorába léphessen – ehhez tízszer kell országos bajnoki címet szerezni.

– Tizenöt évvel ezelőtt, 2004-ben szereztem az első felnőtt magyar bajnoki címeimet – párosban és egyesben –, aztán 2005-ben is kettőt. 2011-ben jött egy párossiker, 2012-ben egy egyes, utoljára viszont négy éve, 2015-ben nyertem, akkor is két aranyat. Azóta érmek voltak, de csak most sikerült eljutnom a tizedik első helyig – és ezzel olyan játékosok mellé kerülhetek fel a tablóra, mint Sidó Ferenc, Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor, Kriston Zsolt, Harczi Zsolt, Németh Károly. Vitsek Iván volt a legutóbbi örökös férfibajnok, de ő is már 50 éves – mondta Fazekas Péter. – Tudom, nem kevés a 37 sem, de ez manapság nem számít annyira idősnek a nemzetközi mezőnyben sem. A stílusok már nem nagyon változnak, annyira drasztikusan nem gyorsul a játék, így azért könnyebben lehet tartani a lépést. Én sohasem vesztettem el a motivációt. Egyrészt az Extraliga hétről hétre új kihívást jelent, másrészt, ha egyre kevesebb is volt már rá az esély, de nagyon szerettem volna örökös bajnok lenni. Mindkét idei győzelem abszolút meglepetésnek számít, de az aznapi forma döntött. Ezen a pénteken extra jó napom volt, és a társaim is nagyon jól, pontosan játszottak. Szombaton hajszálnyira voltam az egyes elődöntőjétől is. De nem keseredtem el, hogy ott végül kikaptam. Ez az országos bajnokság megmutatta, hogy bár már simán át kellene lépniük rajtam a mostani válogatottaknak, nem megy rosszul a játék, még mindig fel tudom venni velük a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában