kosárlabda

2019.03.29. 18:43

Körmend–ZTE – A 132. szomszédvári rangadó következik

Az utolsó előtti fordulójához érkezett a férfi bajnokság alapszakasza. Az Egis Körmend ősi riválisával, a ZTE KK együttesével csap össze szombaton este (18.00). Ez lesz a piros-feketék utolsó hazai meccse az alapszakaszban.

Tóth Judit

Németh Ákos szerint összekovácsolódott a csapatuk, bíznak az újabb sikerben Fotó: Szendi Péter

A Körmend várhatja előkelőbb helyről a nagy szomszédvári rangadót: a vasiak tartják második helyüket a Szolnoki Olaj mögött a tabellán, mérlegük 18 győzelem és hat vereség. Ezzel az eredménnyel a piros-feketék már csak egy győzelemmel maradnak el a Tisza-parti éllovastól. A zalaiak jelenleg a hatodikak, tizenkét nyert meccsük és ugyanennyi fiaskójuk van. Legutóbb tavaly december végén találkozott egymással a Körmend és a Zalaegerszeg, akkor 11 ponttal nyerni tudtak idegenben a vasiak (83-94).

A ZTE számára nagy a tét, hiszen nagy a tülekedés az ötödik helyért. Bencze Tamás együttese csak egy győzelemre van jelenleg az ötödik helyezett DEAC-tól, de közvetlenül ott lohol a nyakában – ugyanolyan mérleggel – a Pécs is.

Németh Ákos szerint összekovácsolódott a csapatuk, bíznak az újabb sikerben Fotó: Szendi Péter

– Az utóbbi időszakban heti két meccset játszottunk, a szerdai Paks elleni találkozó elhalasztása miatt erre a hétre viszont csak egy mérkőzés jut. Nekünk ez a kis meccsszünet jól jött, mert többet tudtunk készülni ellenfelünkből. Nagy rangadó előtt állunk, ez nem vitás. Igaz, ebben a szezonban jó a mutatónk a szomszédvári csatákat illetően, hiszen oda-vissza megvertük a Falcót, és Zalaegerszegen is nyerni tudtunk az elmúlt év végén. Mostanra jól összekovácsolódott a csapatunk és a játékunk is összeállt, így természetesen bizakodóak vagyunk, és nyerni szeretnénk. A zalaiaknak több kiemelkedő képességű kosarasa van, ez igaz a légiósokra és a magyar játékosokra is. Tudjuk, kire kell különösen figyelnünk – mondta Németh Ákos, a Körmend játékosa.

Az alapszakasz utolsó hazai bajnokija következik az Egis Körmend számára, ami valószínűleg most is telt ház előtt zajlik majd. A két klub története során 132. alkalommal rendezik meg a vasi–zalai örökrangadót. Az Egis Körmend hazai teljesítménye ebben a szezonban makulátlan, ha Ferenczék szombaton is nyernek, akkor hibátlan hazai mérleggel zárják az alapszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában