Vasi érmek a mezei ob-ról

2019.03.28. 21:27

Második lett a férfiak abszolút csapatversenyében a SZoESE

Négy dobogós helyezést szereztek a Vas megyei futók Magyarország 111. mezei futó országos bajnokságán.

HE

A SZoESE sikercsapata. Balról: Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Borbély Sándor, Kívés István edző, Petrovics Alex, Horváth György Fotó: SZoESE

Az elmúlt szombaton verőfényes, gyönyörű időben rendezték meg a mezei futó ob-t – Kecskemét már negyedszer adott otthont a rendezvénynek. Öt korcsoportban hirdettek eredményt, és a szombathe­lyiek négyszer állhattak do­bogóra.

A SZoESE sikercsapata. Balról: Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Borbély Sándor, Kívés István edző, Petrovics Alex, Horváth György
Fotó: SZoESE

A SZoESE nyolc versenyzőt indított az ob-n, és ahogy megszokhattuk, ezúttal sem maradtak érmek nélkül Kívés István tanítványai. A férfiak 8 kilométeres – 4 körös – távján 74 felnőtt, U23-as és juniorkorú versenyző állt rajthoz. A szombathelyiek nagyszerűen futottak, Horváth György a tizedik, Kovács Attila 17., Jacsev Sámuel a 19. helyen ért célba. Ezzel nagyon kellemes meglepetésre ezüstérmes lett az abszolút csapatversenyben a SZoESE triója. Az U23-as korosztály rangsorában Jacsev Sámuel meg tudta szerezni a harmadik helyet – sikerült maga mögött tartania azt a két közvetlen veszprémi riválisát, akik a két héttel ezelőtti mezeiliga-versenyen megelőzték. Az U23-as csapatversenyben is begyűjtött egy bronzérmes helyezést a SZoESE, az együttest Jacsev mellett Petrovics Alex és Borbély Sándor alkotta. A női mezőny 54 fős, a táv 5 km-es volt. A SZoESE-lányok a papírformának megfelelően egyénileg a mezőny második felében végeztek. A csapatranglistákon a junioroknál kerültek a legelőkelőbb pozícióba; a Gál Fanni, Gál Petra, Valaczka Eszter, Ujvári Eszter összetételű együttes negyedik lett.

A Szombathelyi Sportiskola egy serdülő (14–15 évesek) lánycsapattal szerepelt az ­ob-n. Iker Natália, Gulyás Zóra és Róka Bora – edzőik Lengyák György és Kamarás Ákos – hetedikek lettek a 13 csapat között. Egyéniben viszont Iker Natália a dobogóra is felállhatott: ezüstérmet szerzett a 3 kilométeres távon.

A serdülő lányok ezüstérmese Iker
Natália Fotó: VN/Kovács Balázs

Az országos bajnoksággal véget ért a mezei futó liga 2019. évi ötfordulós versenysorozata is. A serdülő lányoknál nagyszerűen szerepelt Iker Natália: négy versenyen állt rajthoz, két ötödik és két második helyezésével 24 pontot gyűjtött, ezzel az egy évvel idősebb Csuta Dorottya (Pegazus) mögött a második helyen végzett. Vas megyéből még Horváth Györgyöt rangsorolták. A SZoESE versenyzője a felnőtt férfiak között a 13. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában