Gálázott a Körmend, a Bajánsenye

2019.03.26. 18:34

Megküzdött a Bozsokkal a Bük – elmaradt a Gyöngyöshermán–Téglagyár meccs

Körkép A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában a 18., a déliben pedig a 21. fordulót rendezték az elmúlt hétvégén.

TG, KA

Nárai–Balogunyom 0-3. Takács Jácint (balról) és Bőle Péter versenyfutása Fotó: Szendi Péter

Megyei II. o. – Észak

A Gérce-Vásárosmiske ötöt rúgott Pecölben, a Kemenesalja hármat a Sparinak. Az éllovas Bük nagy csatában verte Bozsokot.

Bük–Bozsok 3-2 (2-0). Bük, 50 néző, v.: Molnár T.

Bük: Kiss B. – Kovács R. (Petrőczi), Plajszer (Kovács D.), Wágner, Kovács Z. (Czingráber), CZIRÓK, Tóth K. (Nagy I.), Csonka, Schimmer, Taródi (Kiss R.), Babos.

Bozsok: Molnár K. – Bigner (Tóth G.), Nemes, Pál, Dévényi, Horváth P. (Szárnyas), Pongrácz, Tompek, Könye (Pónácz), Kiss M., Horváth Á. (Tóth Á.).

Gól: Czirók (2), Schimmer, ill. Pál, Horváth P.

A vendég Bozsokot dicséret illeti, mert ugyan három góllal is vezetett a BTK, de így is végig nyílttá tudták tenni a mérkőzést. A Bük fölényesen vezeti a tabellát, de a játékuk eddig nem igazán közelíti meg az elvárt szintet.

Kemenesalja–Elektromol Spari 3-0 (1-0). Vönöck, 100 néző, vezette: Bagoly G.

Kemenesalja: NAGY SZ. – BODOR (KÓBOR), MESTER, SZAKÁL E., HAJAS SZ. (SZAKÁL M.), LŐRINCZ, HAJAS M. (SOMOGYI), CZÖNDÖR (KOLOMPÁR), ŐRI, VESZPRÉMI, ERDÉLYI.

Spari: Pungor – Neubauer, Grubick (Sipos), Dienes, Szabó P., TÓTH A., Horváth Gy., DANCS, Fritz, Németh V., Németh R.

Gól: Czöndör (2), Hajas M.

Egy sportszerű Sparival találta szembe magát a hazai csapat. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám a Kemenesalja jobban élt ezekkel, és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Gencsapáti–Honvéd Sé 2-4 (1-3). Gencsapáti, 80 néző, vezette: Kedves R.

Gencsapáti: Lőrincz D. – DOMJÁN, VARGA A., Hóbor, Németh G., EGYED (Tóth B.), LŐRINCZ T., Szigetvári, Horváth D. (Czika), Molnár B., Tar.

Sé: Földi – Haraszti (Deutsch-Szalai), Al Hersh (Muzsai), Werderits, Fichtacher, Soós (Bakucz), Romsics (Bogyai), Vándori, Kámán, Sümegi (Farkas P.), Uri.

Gól: Czika, Lőrincz T., ill. Haraszti, Bogyai, Uri, Werderits.

A kemény, színvonalas mérkőzésen villámrajtot vett a vendég csapat, és 25 perc után három góllal vezetett. A hazaiak rendezték soraikat, és még a szünet előtt szépítettek. A második félidőben a gencsiek mindent megpróbáltak, és már csak egy gól volt a különbség, amikor a vendégek eldöntötték a meccset.

Mersevát–Söpte 0-2 (0-1). Mersevát, 120 néző, vezette: Farkas G.

Mersevát: Tóth Á. – Nagy Á., Dénes, Gönye, Csite, Orbán, Gáncs, Marton, Molnár G., Horváth A., Németh G.

Söpte: Káldi – Varga Cs., Pusker (Komláti), Orbán, Pungor, Nagy K., Molnár B., Szakály (Légler), Varga A., Pereszteghy, Szép (Vörös).

Gól: Szép, Orbán (öngól).

Ígéretes hazai támadásokkal indult a mérkőzés, de Fortuna nem állt a hazaiak oldalán. Annyira nem, hogy a félidő derekán merseváti öngóllal jutott előnyhöz a Söpte. Szikrázóan kemény összecsapások tarkították a meccset, melynek végjátékában a vendégek büntetőből találtak be ismét. A hazaiak sajnos ezen a játéknapon nem tudták góllal kiszolgálni a szépszámú közönségüket.

Sitke–Szeleste-Pósfa 2-3 (1-0). Sitke, 50 néző, vezette: Bazsó F.

Sitke: Viczmándi – IMRE, BAGOLY G., Bagoly A. (Cseledi), Molnár Á. (Esztergályos), PAPP B., Poós, Tóbiás, Sulyok, KELEMEN B., Hantó.

Szeleste: Kovács M. – Karvalits (Könczöl), Fülöp, Riba, Burkon (Földi), Pomper (Kovács A.), Enzsöl, Varga M., Horváth L., Vincze, Trittremmel.

Gól: Papp B. (2), ill. Enzsöl (2), Kovács A.

A hazaiak szereztek vezetést, majd meg is duplázhatták volna előnyüket, de ziccert hibáztak. Ez később megbosszulta magát, mert a szelesteiek pontrúgásokból megfordították az eredményt. A Sitke dicséretet érdemel, egyenrangú ellenfele volt a jóval előkelőbb helyen álló vendég gárdának. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Pecöl–Gérce-Vásárosmiske 2-5 (2-2). Pecöl, 70 néző, vezette: Sály K.

Pecöl: Takács – Pálfi, Bakonyi, Kurucz (Németh I.), Szemes, Varsányi, Oszkó, Farkas A., Janek, Kámán, Both.

Gérce: Komáromi Z. – KOMÁROMI A., Ódor, Németh T., MÁTHÉ, NUNKOVICS CS. (Németh A.), Glavánovics (Csonka), HOMPOK (Sali G.), Sali Z., Nunkovics R., MAJOR.

Gól: Oszkó, Farkas A., ill. Major (3), Hompok, Máthé.

Kiállítva: Bakonyi (50., Pecöl).

Egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők – és két ellentétes félidőt. Az első játékrészről hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok. A fordulás után hamar emberelőnybe kerültek a vendégek, ezt kihasználva megfordították a mérkőzést. A tíz emberrel lejátszott második félidő sok energiát kivett a pecöliekből, és az elkövetett hibáikat büntették a vendégek a kemény, de sportszerű mérkőzésen.

Ölbő–Uraiújfalu 3-2 (3-0). Ölbő, 70 néző, vezette: Benkő B.

Ölbő: VARGA D. – Nardai, Tóth A., Péter (Tóth G.), SZELE, SIPOS, Baksay (Fehér Z.), Fehér K. (Sági Kiss), Horváth Gy. (Nagy D.), Kovács T., Simon.

Uraiújfalu: Csontos – Szabó Má., Bogyai, Varga Pá., Meicz, Keszei R., Gallen, Gönczöl, Pungor, Varga Pé., Nagyobb (Németh I.).

Gól: Baksay (2), Szele, ill. Varga Pé., Gönczöl.

Kiállítva: Nardai (84.), ill. Varga Pé. (84.).

Küzdelmes, hajtós, jó színvonalú mérkőzésnek lehettek szemtanúi a nézők. Az első félidőben hamar vezetést szerzett a vendéglátó, és fenn is tudta tartani dominanciáját a játékrész végéig: 3-0-ás hazai vezetéssel fordultak a felek. A második félidőben a vendégek is belelendültek: jó játékkal, a hazai csapat hibáit kihasználva szépítettek. De az Ölbő egy gólt megőrzött előnyéből.

Megyei II. o. – Dél

A Körmend elgázolta a Csákánydoroszlót, a Bajánsenye a Felsőcsatárt. Parázs meccset hozott az Őriszentpéter–Szentpéterfa derbi – vagy talán kicsúszott a meccs Németh Balázs játékvezető kezéből, aki három piros és a nyolc sárga lapot osztott ki…

Bajánsenye–Felsőcsatár 7-0 (4-0). Bajánsenye, 100 néző, vezette: Vass I.

Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Szabó Sz., Hodács, Fábián B. (Zsiga), Kovács I. (Sáfrányos), Mihály, Horváth B., Albert, Fábián K. (Kovács V.), Bakó (Luter).

Felsőcsatár: Szabó C. (Tieber B.) – Veres (Takács), Simon (Kopácsi), Horváth Sz., Virág, Böhm, Schmalzl, Tieber J., Kulics (Windisch), Horváth L., Perlaki.

Gól: Horváth B. (4), Luter, Mihály, Szabó Sz.

A hazai csapat az első perctől támadólag lépett fel. Ötletes, gólra törő játékkal már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. A második játékrészben is uralta a meccset, számtalan kidolgozott helyzetből még háromszor betalált. A hazaiak jó játékkal, magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Tutitextil-Körmend VSE–Csákánydoroszló 11-0 (5-0). Körmend-Horvátnádalja, néző, 100 néző, v.: Bíró O.

Körmend: Kecskés – VELEKEI L., Káptalan, Sárközi, Horváth Á., Heigli, MEIXNER, Pesti, Szakasics, Vilics (Horváth A., Petrovics), Kis-Nemes (Horváth D.).

Csákánydoroszló: Baba – Horváth A., Horváth Dániel, Horváth R., Horváth Zs. (Pintér), Vass, Biczó, Kardos, Horváth M., Tóth N., Horváth Dávid (Farkas N.).

Gól: Velekei (5), Pesti (2), Sárközi, Káptalan, Horváth Á., Heigli.

Kiállítva: Horváth A. (9., Csákánydoroszló).

A több kulcsjátékosát is nélkülöző házigazda közönségszórakoztató játékkal, simán nyert – a két csapat nagyon nem volt egy súlycsoportban.

Tanakajd–Viszák 3-0 (3-0). Tanakajd, 60 néző, vezette: Kondor T.

Tanakajd: Marcz L. – Könczöl Sz., Pintér, Rozs, Pál, Kmetyó, Marcz M., Könczöl B., Tóth J., Preiczer, Vámos (Boros).

Viszák: Varga – Agg, Mészáros, Elekes, Pék, Pintér (Jónás), Rudolf, Nyári, Udvardi (Németh I.), Tóth P., Örkényi.

Gól: Tóth J. (2), Könczöl Sz.

Kiállítva: Elekes (21., Viszák).

Több alapember is hiányzott a hazaiaktól, ennek ellenére is biztosan nyertek.

Őriszentpéter–Szentpéterfa 1-1 (1-0). Őriszentpéter, 150 néző, vezette: Németh B.

Őriszentpéter: Szukics – Őr, Horváth Z., Ponácz, Sály, Gerencsér, Embersics (Mihályka), Iván, Horváth Cs., Kis-Nemes (Csonka), Horváth A. (Sömenek).

Szentpéterfa: Páll B. – Török, Tóth G. (Jurasits), Kovács B., Gaál Á., Wágner R., Garger, Gaál R., Wágner Sz., Frányi, Hoós Á..

Gól: Gerencsér, ill. Wágner Sz.

Kiállítva: Sály (58.), Gerencsér (27.), ill. Török (30.).

A hazai közönség már az első percben gólt ünnepelhetett. A folytatásban szikrázóan kemény – három piros és nyolc sárga lappal tarkított – csata kerekedett a mérkőzésből, a Szentpéterfa pedig egyenlített. Mindkét oldalon akadt helyzet, a döntetlen igazságos.

Szarvaskend–Ják 5-0 (1-0). Szarvaskend, 100 néző, vezette: Szabó P.

Szarvaskend: Esztergályos – Nagy Á., Tóth A., CSILLAG (Kunovics), JÓNA, NÉMETH T., Csenterics (Nagy Á.), Szabó D. (Németh B.), Földes, Tóth G. (Vilics), Smolczer.

Ják: Iszak Á. – Bődi, Máté, Iszak R., Sárközi (Tóta R.), Farkas E., Svob, Neubauer, Kovács G. (Tóta Á.), Szűcs (Varga P.), Vizserálek. Edző:

Gól: Nagy Á. (2), Csillag (2), Jóna.

A hazai csapat már a második percben megszerezte a vezetést – az eredmény a számtalan szarvaskendi helyzet ellenére a félidőig nem változott. A második – szépségdíjas – hazai góllal el is dőlt a találkozó. A mérkőzést sajnálatos sérülések tarkították mindkét oldalon. Megérdemelt hazai győzelem született a mezőnyben jól adogató, de a kapura veszélytelen Ják ellen. A szarvaskendi csapat játékosai, szurkolói gratulálnak Vörös Zsoltnak, az egyesület elnökének, aki a Vas Megyei Közgyűléstől kapott kitüntetést.

Club Walnut-Nádasd–Rábatótfalu 2-1 (0-1). Nádasd, 150 néző, néző, v.: Németh L.

Nádasd: Rejtli – Varga K., AZANGER, Pálmai, URBÁN, Marton (Podlaviczki), Meskó E. (Kalamár), Meskó M., Tuboly (Szabó I.), Szakály, HORVÁTH A.

Rábatótfalu: Gongola – Keresztúri, Nagy N., Szakács (Náricza), Düh, Sütő, Domján Dá., Gombás (Hevesi), Szabó B., Németh D., Domján Do.

Gól: Meskó M., Horváth A., ill. Gombás.

A házigazda nem futballozott jól, ennek megfelelően az első félidőben a vendégek vezettek. A második játékrészben már jobban játszott a Nádasd, több helyzetet dolgozott ki, és jobb erőnlétének is köszönhetően megérdemelten fordított. Katasztrofális „játékvezetés” nehezítette a hazaiak dolgát, a bíró három 11-est is elfelejtett befújni...

Nárai–Balogunyom 0-3 (0-2). Nárai, 100 néző, vezette: Szabó I. Z.

Nárai–Balogunyom 0-3. Takács Jácint (balról) és Bőle Péter versenyfutása Fotó: Szendi Péter

Nárai: Timár – Bárdics, Draskovics, Tóth B., Kertész (Kovács I.), Vajda, Sáfrányos (Dömötör), Králler (Kiss M.), Hompasz, Takács, Németh R. (Horváth A.).

Balogunyom: Zámbó – Papp M. (Fábián), Szén, Homor M., Németh D., Böle (Varga Z.), Homor D., Varga L., Molnár T., Varga M., Kalmár.

Gólszerzők: Kalmár (2), Molnár T.

Megérdemelten nyert a hatékonyabb, kapu előtt pontosabb vendég. A hazaiak előtt is adódott néhány helyzet, de azok kimaradtak.

A Gyöngyöshermán- Szentkirály–Körmendi Téglagyár mérkőzés elmaradt szombaton, ugyanis a vendégek létszámproblémákra hivatkozva lemondták a találkozót. KA, TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában