Labdarúgás

2019.03.06. 15:44

Negyed évszázaddal ezelőtt debütált Király Gábor a Haladásban (Videóval)

A szombathelyi klub hálóőre egy Csepel elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban 1994-ben.

vaol.hu

Fotó: kiralygabor.eu

Király Gábor 1994. március 5-én debütált a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatában egy Csepel elleni mérkőzésen. A többi már, ahogy mondani szokták történelem. Érdekesség, hogy a vasi zöld-fehérek rutinos hálóőre idén áprilisban a 43. életévét tölti be, de még mindig aktív játékosnak vallhatja magát, aki hétről-hétre pályára lép az NB I-ben. Király Gábor a hivatalos weboldalán emlékezett meg a jubileumi dátumról.

- Épp 25 éve, hogy az első NB I-es mérkőzésemet játszottam a Csepel ellen. Negyedszázada nagy vágyam teljesült, gyerekkori álmom vált valóra, hogy az akkor 75 éves Haladás felnőtt csapatában bajnoki mérkőzésén pályára léphettem. Abban az időben erős csapatnak számított a Csepel, 2:0-ás vereséget szenvedtünk tőlük és az első gólomat Dragan Puskastól kaptam az élvonalban. Nem gondoltam volna akkor még, hogy 25 év múlva is aktív sportoló leszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában