Eredmények

2019.03.13. 19:45

Nemzetközi boksz vasi fiúkkal

Szép eredményekkel tértek haza a szombathelyi, kőszegi és büki bunyósok a 10. Tóth Ákos Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyről.

Tóth Gábor

Balról Nemes Erik, Buza Rafael, Muhovics Milán, Buza Rómeó, Szoták Titusz, Gombai János

Fotó: Fitt-Box

A kétnapos nemzetközi erőpróbán négy nemzet ökölvívói mérkőztek meg egymással. A szombathelyi Skorpió Box Club Muhovics Milánnal (54 kg, junior) nevezett a rangos versenyre. Milán az első nap egy képzett, erős ukrán riválissal bunyózott. Látványos, nagy csatát vívtak, amelyet Muhovics végül egyhangú pon­tozással nyert meg. A szom­bathelyi öklöző másnap svéd ellenfél ellen lépett ringbe. Ismét összeszedetten, harcosan bokszolt, és megosztott pontozással nyerte a nagy adok-kapok csatát. Így a dobogó legfelső fokára állhatott.

– Milán az év elején kisebb hullámvölgyben volt, örülök, hogy kezdi visszanyerni régi formáját – jelezte Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője. – Roppant motiváltan, összeszedetten, agresszívan bokszolt – fejben és fizikailag is rendben volt. Egy magasan jegyzett tornán, minőségi ellenfelek ellen bizonyította tudását, tehetségét. Elégedett vagyok, fényesen csillog az aranyérem – és természetesen dolgozunk tovább!

Balról Nemes Erik, Buza Rafael, Muhovics Milán, Buza Rómeó, Szoták Titusz, Gombai János
Fotó: Fitt-Box

A kőszegi és büki színeket a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület három sportolója képviselte: Buza Rómeó (52 kg, bemutató), Buza Rafael (54 kg, junior) és Szoták Titusz (64 kg, felnőtt).

Buza Rómeó az első és a második napon is tatabányai ellenféltől kapott ki, érem nélkül maradt. Buza Rafael a verseny első napján az ukrán Daniel Maliar ellen remekelt, egyhangú pontozással nyert. Másnap a svéd Alexander Fredikssonnal nézett farkasszemet. Nagyot küzdött, jól is bokszolt, ám a bírók az ellenfelét látták jobbnak, megosztott pontozással maradt alul – ezüstéremmel zárta a tornát. Szoták Titusz az első napon a svéd Ibrahim Nebil ellen kapott ki egyhangú pontozással. A másnapi bronzmeccsen a horvát Ivan Uratric volt az ellenfele. Jól bunyózott, kemény és pontos ütéseket vitt be, egy­hangú pontozással diadalmaskodott.

– Büszkék vagyunk ököl­vívóinkra, nagy csatákat vívtak, nincs okuk a szomorkodásra, szép eredményekkel térhettek haza – summázott Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában