Jótékonysági torna

2019.03.17. 13:37

Petráért fociztak a lányok

Hosszú, öt év nehéz harc után Pethő Petrát legyőzte a gyógyíthatatlan betegség. Elvesztette a küzdelmet, de emléke mindörökké velünk marad.

Giczi Sándor

Minden csapat

A Mokka együttes elmaradt koncertje után – Petra imádta az együttest, amikor csak lehetett, a szülei mindig elvitték a koncertjeikre – március 16-án jótékonysági női focitornát rendezett az Alsósági Tigrisek csapata. Zsömlye Viktória csapatvezető úgy érezte, hogy segítségre van szüksége a családnak. És itt nem az anyagiak számítottak elsősorban, hanem a közös együttgondolkodás ami minden részt vevő csapatot, segítőket, támogatókat megmozgatott a közös ügyért. Jó volt látni e nehéz pillanatokban, hogy a csarnokban sokan megjelentek, ki így, ki úgy segíteni kívánt ottlétével.

Tizenkét csapat nevezett a tornára – Vándorlók, Rehab-Team, Vastyúkok, Alsósági Tigrisek, Oviball, Mersevát, Vép, Fűzfő, „A” válogatott, Falábúak, Kenyeri és az FTC női csapata. Minden csapat a nevezési díját ajánlotta fel, és vásároltak tombolát. A mérkőzések végén a csapatok nem az eredménnyel foglalkoztak, hanem boldogan ölelték meg egymást.

A csoportmérkőzéseket követően Petra emlékére a csapatok játékosai és a megjelentek lufikat eresztettek fel. A tiszta égbolt sokáig engedte láttatni, amint a léggömbök útnak indulnak elvinni a kicsi lányt egy hosszú útra.

Az FTC csapatának edzője, Dörnyei Balázs azzal jelentkezett be Vikinél, hogy ők nem a pontokért, az elsőségért jönnek, csak egyszerűen játszani, és segíteni szeretnének. Minden meccsüket megnyerték a csoportmérkőzéseik során, majd csendben távoztak. Amint Fehér László polgármester zárszavában mondta, aznap mindenki győzött, mindenki egy ügyért volt jelen.

Végeredmény:

1. Vándorlók 2. Rehab-Team, 3.Vastyúkok, 4.Alsósági Tigrisek, 5. Vép, 6. Mersevát

Legjobb mezőnyjátékos:Balázs Krisztina Rehab-Team

Legjobb kapus: Kiss Emilia Alsósági Tigrisek

Gólkirályok: Boros Gabriella Vastyúkok és Gelesits Luca Alsósági Tigrisek.

Női 7-es rúgó győztese: Góczán Kitti Vándorlók

Férfi 7-es rúgó győztese: Simonics József Zalaegerszeg

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában