Határokon túli tájfutás

2019.03.27. 19:39

Szlovéniában is nívós versenyt rendezett az Alpokalja

Közel 300 versenyző állt rajthoz az Alpokalja Szabadidősport Egyesület országos rangsoroló tájfutó versenyén, a kétnapos Őrség Kupán. Megyénk versenyzői három kategóriában is első helyen zártak.

Pum András

Hangulatos, szép környezetben zajlott a kétnapos, nagy sikert aratott viadal Fotó: alpokalja SE

A hat évvel ezelőtt a Szalay testvérpár kis helyi versenyeként indult tájfutóderbi jócskán kinőtte magát, a nemzetközivé avanzsált viadalon osztrák, svájci, szlovén, szlovák és horvát versenyzők is rajthoz álltak a magyarok mellett. Nemcsak megyénkből, hanem a Dunántúl minden pontjából érkeztek versenyzők. A rendkívül fi atal (zömében még középiskolás) tájfutókból álló Alpokaljarendezőgárda egyre nagyobb rutinnal teszi a dolgát. Alig pár hete még válogatott edzőtábort rendeztek, majd egy rangos szlovén verseny rendezésében szerzett rutinnal felvértezve vágtak neki a versenynek – a mostani, összehangolt önkéntes munka újabb lendületet adott a megye tájfutósportjának. Az első napi, normál távú küzdelmek Bajánsenye határában zajlottak, a második napra az egész mezőny Szlovéniába utazott, ahol az őrségihez nagyon hasonló, de a szabdalt domborzat miatt technikás terepen futhattak a versenyzők – a felnőtt kategóriákban értékes díjakért. Nem megszokott, hogy egy verseny különböző futamait különböző országokban rendezik. Ez a megoldás most sikert aratott, és lassan megadja az alapjait egy nemzetközi együttműködésnek itt a hármashatár környékén. A versenyen a megye klubjainak zöme is képviseltette magát – most elsősorban a férfi kategóriákban szereztek dobogós eredményeket. Három korosztályban is az élen végeztek megyénk tájfutói. A jánosházi Kulcsár Barnabás, az Alpokalja versenyzője, Veszelszki Márton és a Haladás VSE futója, Koczka Tibor kategóriájában egyaránt az első helyen végzett.

Hangulatos, szép környezetben zajlott a kétnapos, nagy sikert aratott viadal Fotó: alpokalja SE

Vasi dobogósok

Fiúk: 12 év alattiak: 1. Kulcsár Barnabás (Jánosháza). –14: 1. Veszelszki Márton (Alpokalja), 2. Jacsev Ambrus (Alpokalja), 3. Süle Dávid (Sárvár). 15–18: 3. Kulcsár Benedek (Jánosháza). –16: 2. Marosi Ákos (Alpokalja). –18: 2. Sarkadi Lehel (Haladás VSE). –21: 2. Alpár Dénes (Haladás).

Férfiak: –35: 3. Horváth Pál (Jánosháza). –55: 1. Koczka Tibor (Haladás). –65: 3. Gömbös Gyula (Sárvár). –75: 2. Tóth János (Sárvár). Nyílt technikás pálya: 3. Bárdosi Zoltán (Haladás). Nők. 15–18: 2. Gál Enikő Anna (Haladás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában