Pályán a női kézicsapatok

2019.03.12. 19:53

Vas megyei rangadót nyert a Körmend a vendég Celldömölk ellen

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a Körmend megyei rangadót nyert a CVSE ellen, győzött az SZKKA U22 és a Sárvár, kikapott a Bük.

Tóth Gábor

A körmendi Adorján Kinga (labdával) tör kapura a celli Szomorkovits Lilla mellett

Fotó: Szendi Péter

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–SZESE Győr 44-27 (21-17). – Szombathely, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Sörös.

SZKKA: Lugosi – Csire 5, Pődör R. 6, Tamási 7, Horváth A. 6, Pődör B. 9, Molnár 1. Csere: Lőrincz (kapus), Udvardi, Szuhogyi 7, Wagner, Tóth N., Lakatos, Farkas 3, Szmolek. Edző: Pődör Zoltán.

Egy ideig felváltva potyogtak a gólok. Az éllovas házigazda könnyedén talált kapuba, de a védekezése nem igazán állt össze – ezért ha nehezen is, de az első félidőben tartotta a lépést a vendég. A második játékrészre viszont rendezte a védekezését a házigazda, koncentráltabb játékkal fokozatosan egyre nagyobb előnyre tett szert. Sőt a végére elfogyott a vendégek ereje, így a fiatal szombathelyi csapat kiütéses győzelmet aratott.

Körmendi DMTE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 27-25 (14-11). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóbiás, Végh.

Körmend: Dudora – Török 3, Adorján 5, Csépke 4, Kiskós 5, Huszár 3, Szabó A. 3. Csere: Somlai, Horváth D., Cser 1, Szalai, Zsiga 3, Herczeg, Faragó, Anek. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

CVSE: Bognár – Szomorkovits A. 8, Szomorkovits L. 3/1, Kulcsár 3, Málovics, Szecsődi 6, Kazári 3. Csere: Németh V. 1, Sebestyén 1, Füz­fa, Bagics, Pongrácz. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Küzdelmes meccset vívtak, végig fej fej mellett haladtak a csapatok (10. perc: 6-4). Rendre a Körmend vezetett egy-két góllal , de meccsben maradt a jól küzdő CVSE (25. perc: 12-11). A második félidőben sem változott a forgatókönyv: vezetett a Körmend, de nem tudta leszakítani ellenfelét (41. perc: 17-16). A második félidő második fele azonban a hazaiaknak sikerült jobban, bedarálták a Cellt, és a hajrának már viszonylag nyugodtabban futhattak neki (55. perc: 25-21).

Kiskós Kitti: – Sok technikai hiba jellemezte a játékunkat, így tetemesebb előnyt nem tudtunk kicsikarni. A második félidő második felében azonban gyors lerohanásgólokkal nagyobb előnyre tettünk szert, amit megőriztünk a mérkőzés végéig. Gratulálok a lányoknak!

Salamonné Csótár Adrienn: – Nagyon fáj ez a vereség – az elmúlt hetekhez hasonlóan most is közel álltunk a győzelemhez. Küzdünk tovább!

A körmendi Adorján Kinga (labdával) tör kapura a celli Szomorkovits Lilla mellett
Fotó: Szendi Péter

Egerszegi KK–Sárvárfürdő Kinizsi 19-26 (9-10). – Zalaegerszeg, 90 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Baranyai, Csalló.

Sárvár: Jurik – Vajda 3, Soós 5, Horváth E. 1, Jenőfi 4, Doncsecz 4, Kokas 7. Edző: Varga, Farkas J. 2, Dávid, Peitl­­i, Jávorics, Cser, Marton, Horváth D. Barabás. Edző: Rozmán Gergő.

Magabiztosan kezdett a Sárvár, főleg a védekezése és kapusteljesítménye volt kiemelkedő, így a 19. percben már 7-2-re vezetett. Majd csökkent a koncentráció, és a hazaiak felzárkóztak a szünetre. A második félidő elején felváltva estek a gólok, aztán a játékrész közepén eldöntötte a meccset a Sárvár (45. perc: 13-20), és könnyedén nyert.

Mosonmagyaróvári KC U22–Büki TK 38-28 (17-14). – Mosonmagyaróvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: György, Horváth.

Bük: Márkus – Guttyán 4, Szabó D. 8, Pukler 6, Baranyai 3, Szabó R., Cseledi. Csere: Szalai (kapus), Zakariás, Szabó N. 7, Megyeri, Bősze, Marton, Kelemen. Edző: Bölöni Roland.

A harmadik fogadta a negyediket. Az első félidőben sok hibával játszott a Bük, de tartotta a lépést a házigazdával, a szünetben három gól volt a Mosonmagyaróvár előnye. A második félidőben jobban játszott a vasi alakulat, volt egy nagyon jó periódusa, produkált egy 7-1-es rohamot, a játékrész közepén átvette a vezetést (25-27). Ám a hazaiak rendezték a soraikat, védekezést váltottak, ami nem ízlett a Büknek – nem tudta befejezni a támadásait, sok labdát adott el. A bükiek hibáit könnyű gólokkal büntette a házigazda, és végül kiütéses győzelmet aratott. Volt lehetősége a bravúrra a büki csapatnak, de ismét saját magát verte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában