Rácz mesterhármast jegyzett

2019.04.14. 19:50

A Haladás-Viktória FC biztosan verte az Astrát

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában a Haladás-Viktória FC Rácz Zsófia három góljával 3-0-ra verte az Astra-ALEF HC együttesét.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–Astra-ALEF 3-0 (1-0). – Király Sportlétesítmény, 70 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gáspár.

Viktória: BÍRÓ – Kiss Zs., BALOGH, HORTI, Sitku (Kopcsándi, 74.), – Fördős – Szakonyi (Kovács V., 83.), Tóth A., RÁCZ (a mezőny legjobba), Öreg – Siklér (Harsányi, 89.). Edző: Simon Attila.

Astra: Farkas – Krascsenics P., Szabó B., Vidács, Vidovenyecz – Véninger (Léner, 62.), Dikánova, Gelb, Nagypál – Krascsenics Cs., Sipos. Edző: Dombó János.

Az esőtől áztatott, csúszós talaj nem tett jót a játéknak, mindkét csapat játékosai sok technikai hibát vétettek. A 10. percben megszerezték a vezetést a szombathelyiek. Egy előreívelt labdát Siklér készített le Rácznak, aki 17 méterről, ballal a bal sarokba lőtt

(1-0). Noha a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a jól záró szombathelyi védősor mellett. A viktóriások biztos védekezésből indított kontrákból veszélyeztettek. Szünet után hamar növelte előnyét a Haladás-Viktória.

A válogatott Rácz Zsófia megállíthatatlan volt. Három találatával egymaga eldöntötte a meccset Fotó: Unger Tamás

Az 52. percben Öreg tört be a bal oldalon a tizenhatoson belül, amikor buktatták. A tizenegyest Rácz a balra mozduló Farkas mellett a jobb sarokba lőtte (2-0). Kétgólos vezetésük birtokában visszaálltak a vasiak, de az astrások hiába próbálkoztak, képtelenek voltak gólhelyzetet kialakítani. Ugyanakkor a hazai ellentámadások után rendre gólt szerezhettek volna Siklérék. A 89. percben Rácz 17 méterről lőtt, a labda a felső kapufáról vágódott a gólvonal mögé (3-0). A taktikusan futballozó Viktória megérdemelten nyert. Gólszerző: Rácz 3 (10., 52. – 11-esből, 89.).

Simon Attila: – Nagyon örülök, mert olyan riválist győztünk le, amely élcsapatoktól rabolt pontokat.

További eredmények: Szent Mihály–MTK 0-5, FTC–Magyar Labdarúgó Egylet 9-0, Diósgyőri VTK–Győri ETO 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában