Kötelező győzni

2019.04.04. 18:50

A sereghajtó TF látja vendégül a Falcót

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó játéknapján a remek formában lévő Falco-Vulvano Energia KC Szombathely a sereghajtó TF vendégeként lép pályára pénteken 18 órakor – a vasiak számára kötelező a győzelem.

Tóth Gábor

Az alapszakasz utolsó mérkőzése következik. Gasper Okorn vezetőedző látja el jó tanácsokkal Govens Darrint Fotó: Unger Tamás

Az előző három bajnokiját zsinórban megnyerő Falco a tabella harmadik helyéről fut neki a budapesti mérkőzésnek. Ellenfele korántsincs ilyen jó formában, a bentmaradásért küzd, sereghajtóként fogadja a szombathelyi gárdát. Mindössze két győzelmet számlál (még decemberben nyert otthon 60-57-re a Szeged ellen, illetve februárban 77-76-ra a Pécs vendégeként), előző hat mérkőzését elbukta. A decemberi szombathelyi meccsen például könnyedén nyert a Falco (91-48). A papírforma ezúttal is a sárga-feketék sikerét ígéri. Amennyiben a Falco nyer Budapesten, úgy mindenképpen a harmadik helyen zárja az alapszakaszt.

Az alapszakasz utolsó mérkőzése következik. Gasper Okorn vezetőedző látja el jó tanácsokkal Govens Darrint Fotó: Unger Tamás

– Nem vitás, hogy szeretnénk megőrizni a harmadik helyünket – szögezte le Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Csak annyi a dolgunk, hogy legyőzzük a TF gárdáját. Persze a győzelmeket soha nem adják ingyen, a TF ellen is meg kel küzdeni érte – vár ránk egy kemény idegenbeli 40 perc. A kötelező győzelmek mindig nehezek. Ha nem koncentrálsz eléggé, ha félvállról veszed a mérkőzést, akkor bizony meglepetésben is részed lehet. Amit mi természetesen szeretnénk elkerülni. Becsülettel felkészültünk a találkozóra, mentálisan is készen állunk – az első perctől komoly, szervezett, harcos játékot várok a csapatomtól. Magabiztos győzelmet kell aratnunk, hogy jó pozícióból, kellő önbizalommal futhassunk neki a közelgő középszakasznak. Jó formában játszottunk az elmúlt hetekben, de még távol vagyunk a legjobbunktól. Hiszek a csapatomban, tudom, hogy ez a társaság szép eredményekre hivatott. Az biztos, hogy Perl Zoltán és Stefan Balmazovic nem lép pályára a TF ellen. Perl izomproblémával bajlódik, Balmazovic pedig a térdét fájlalja – nem akarunk kockáztatni.

A 25. forduló további menetrendje, szombat, 18.00: ZTE–Pécs, Paks–Körmend, Kecskemét–Kaposvár, Sopron–Szeged, Alba Fehérvár–Debrecen, Jászberény–Szolnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában