Csupán egyetlen pont

2019.04.05. 20:02

Az Aramis vendégeként ikszelt a Haladás futsalcsapata

Hiába vezetett már 3-0-ra is a bennmaradásért küzdő Aramis vendégeként, a végén be kellett érnie egy ponttal a bajnoki döntőért küzdő Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának.

Tóth Gábor

Hajmási Milán nagyot játszott a fővárosi bajnokin, két gólt is rúgott

Fotó: Unger Tamás

BME-BT FC–Kútház Haladás VSE 3-3 (0-3). – Budapest, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi P., Apkó T. (Ibriksz M.). BME: Papp – Palásthy, Andorka, Csóh, Fritz. Csere: Tyukász (kapus), Szigeti, Lipl, Csernai, Szalmás, Rónaszéki, Sóvári, Milavecz, Campos. Edző: Szabó Zoltán.

HVSE: Sásdi – Hajmási, Pocaia, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics (kapusok), Michel, Sanchez, Horváth P., Simic, Sipos, Péter, Vidák. Edző: Sziff er András.

Gól: Andorka (21.), Palásthy (25.), Sóvári (40.), ill. Sanchez (8.), Hajmási 2 (12., 18.).

A második mérkőzését játszotta a héten a HVSE – hétfőn az Aramist győzte le, ugyancsak idegenben. Az erőltetett menet ellenére a kötelező győzelemért léptek pályára a zöld-fehérek, hiszen a BME gárdáját a szezonban már háromszor is legyőzték, ráadásul a sereghajtó, bennmaradásért küzdő vendéglátó még nem szerzett pontot a rájátszásban. Ennek megfelelően kezdték a találkozót a szombathelyiek, sorban dolgozták ki a helyzeteket, a szünetre már biztos, 3-0-s vezetéssel vonulhattak – ám rengeteg lehetőséget elpuskáztak, bőven eldönthették volna a mérkőzést.

Hajmási Milán nagyot játszott a fővárosi bajnokin, két gólt is rúgott
Fotó: Unger Tamás

A második félidőben aztán rögtön első helyzetét gólra váltotta a BME, ettől belelkesült, és nagyot változott a játék képe. Olyannyira, hogy a házigazda gyorsan egy gólra csökkentette a hátrányát (25. perc: 2-3). A meccs szoros lett, nagy csatát vívtak a felek, mindkét oldalon akadt lehetőség – de a Haladás továbbra is hadilábon állt a helyzetkihasználással. Az utolsó bő hat percben vészkapussal játszott a BME, átvette az irányítást.

A Haladásnak megvolt a lehetősége, hogy pontot tegyen a meccs végére, de nem rúgta meg a negyedik gólját. Amiért járt a büntetés: hat másodperccel a vége előtt egy szerencsétlenül megpattanó labda pördült a szombathelyiek kapujába. Fájó a pontvesztés, hiszen a helyzetek száma, a játék képe alapján gólokkal kellett volna nyernie a Haladásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában