Ezüstérmes az Alpokalja futója

2019.04.04. 18:55

Bognár Zoltán a pilisi verseny után Csehországban készül a válogatottal

Rangos nemzetközi versenyen ért el jó eredményt az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület tájékozódási futója, Bognár Zoltán. A sportoló korosztályában második helyen zárt a Postás Kupán.

Pum András

Az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület versenyzője, Bognár Zoltán (balról) a dobogó második fokára állhatott fel Fotó: Alpokalja SK

A Pilis-hegységben, Pilismarót közelében nehéz terepen, viszont gyönyörű környezetben rendezték a kétnapos országos rangsoroló Postás-Parkerdő Kupa tájfutóversenyt. Több mint 600-an álltak rajthoz, sok külföldi résztvevő is elindult a viadalon. A versenyen a Haladás VSE és az Alpokalja néhány sportolója is részt vett. Az Alpokalja SK ifjúsági korú futója, Bognár Zoltán a 18 éven aluliak mezőnyében az első napi második helyezését felülmúlva, hibátlan futással a másnapi, vasárnapi futamot megnyerte. Ezzel összetettben a második pozícióban zárt, s ezüstérmet szerzett. A szintén alpokaljás Molnár Tibor ugyanebben a korosztályban hatodikként végzett. A 21 éven felüliek mezőnyében, rövidpályán (M21B) Győrffy Kristóf (Alpokalja) pedig a negyedik helyet szerezte meg.

Az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület versenyzője, Bognár Zoltán (balról) a dobogó második fokára állhatott fel Fotó: Alpokalja SK

Bognárra egyébként a napokban újabb komoly kihívás vár, az ifjúsági válogatottal a hétvégén Csehországban rendezendő Közép-Európa Kupán is rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában