Európa-bajnokság

2019.04.10. 21:59

Eb előtt a súlyemelők – Boros Viktória és Gyürüs Barbara a Haladás válogatottjai

A Haladás VSE két súlyemelővel képviselteti magát a georgiai Európa-bajnokságon. Boros Viktória a 87, Gyürüs Barbara a +87 kilós súlycsoportban indul.

Horváth Erika

A Haladás két Eb-résztvevője: balról Boros Viktória, jobbról Gyürüs Barbara

Fotó: Szendi Péter

Egy héten át – az elmúlt szombattól e hét szombatjáig – Batumi a házigazdája a súlyemelők Európa-bajnokságának. Magyarország két férfi és hét női versenyzőt indít. Utóbbiak között ott a Haladás VSE két fiatalja, a 17 éves Boros Viktória és a 20 esztendős Gyürüs Barbara is. A magyarok közül eddig hárman fejezték be szereplésüket, az 55 kilósok súlycsoportjában Árva Cintia a 18., a 64 kilósoknál Jung Beáta a 14., 71-ben Mitykó Veronika a 11. helyen zárt. A csapat második csoportjával szerdán utazott el Georgiába Boros Viktória és Gyürüs Barbara. Mindketten pénteken 13 órától versenyeznek a 87, illetve a +87 kg-os súlycsoportban.

A Haladás két Eb-résztvevője: balról Boros Viktória, jobbról Gyürüs Barbara
Fotó: Szendi Péter

Viki és Barbi is a B csoportban kapott helyet, így csak az A csoportosok versenyének befejeztével, pénteken estére, illetve szombaton délutánra derül ki a végső helyezésük. A szervezők eléggé szokatlan módon három súlycsoport (81, 87, +87) B csoportosait „terelték” egybe, ezért történhet meg, hogy a két szombathelyi lány egy időben versenyez. Boros Vikit 197, Gyürüs Barbit 200 kilóval nevezték, saját súlycsoportjuk rajtlistáján ezzel mindketten a nyolcadikak. Ezúttal itthonról szurkol nekik edzőjük, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet, aki kiegyensúlyozott versenyzést, és lehetőség szerint egyéni csúcsot vár tanítványaitól. A georgiai Európa-bajnokság is része az olimpiai kvalifikációs versenysorozatnak. Itt is lehet pontokat gyűjteni, ráadásul aranyszintű verseny lévén a megemelt kilók 1,1-szeresét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában