Eredmények

2019.04.08. 20:05

Fontos gotthárdi diadal – Hét gól a Vasvár–Rábapaty, a Szécseny–Jánosháza derbin

Az elmúlt hétvégén a 21. fordulót rendezték a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. „Színesre” sikeredett a játéknap: ötször villant a piros lap.

Tóth Judit

Vasszécseny–Jánosháza 4-3. Farkas Henrik (labdával) a 80. percben döntött

Fotó: Szendi Péter

Kőszegi FC–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 0-2 (0-1). – Kőszeg, 150 néző, vezette: Marácz Z.

Kőszeg: Bán – Lintner, Major, Gugcsó, Prán, Fehér, Réti (Csák), Rómer (Marti), Bujtás, Toldi (Gőcze), Kovács Zs. Edző: Őri Gábor.

CVSE: Osvald – Enyingi (Szép), Varga J., Szuh ­(Gorácz), Orosz (Győrvári), Németh J. (Lempeg), Virág, Kovács Z., Péter (Piri), Molnár T., Klau­zer. Edző: Kovács Balázs.

Gól: Virág, Klauzer.

A mérkőzés első félidejében a celliek mutattak nagyobb intenzitást támadásban. Egy hosszú indítás után – a kőszegi védők asszisztálása mellett – a 17. percben megszerezték a vezetést is. Ezután kijött a szorításból a Kőszeg, megélénkült a játék. A házigazda a félidő hajrájában tizenegyest hibázott. Fordulás után kiütközött a celliek rutinja, uralták a játékot és egy szöglet után ismét a kapuba találtak. Becsülettel küzdött a Kőszeg, de a kapura nem volt veszélyes.

Kiswire-Szentgotthárd VSE–Egyházasrádóci SE 2-1 (2-0). – Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Bíró O.

Szentgotthárd: Soós – Vass, Kovács T., Düh (Majczán), Nagy O., Dancsecz, Latyák, Bugán (Muszka), Sulics, Sipos (Sütő), Takács (Kovács G.). Edző: Heiter László.

Egyházasrádóc: Bali – Németh Martin, László, Vilics, Molnár L., Balogh A. (Molnár I.), Németh Marcell, Mészáros, Kalmár, Kazinczki (Kertes), Krajczár (Báger). Edző: Lukács Ede.

Gól: Nagy O., Sipos, ill. Németh Marcell.

Kiállítva: Vilics (63., Egyházasrádóc).A forduló rangadójának kikiáltott találkozó kemény, férfias játékot hozott. Eleinte még mindkét fél óvatos megoldásokra törekedett, de egy védelmi hibát kihasználva gólt szerzett a Szentgotthárd, ezzel felpörgött a mérkőzés. Jogosan megítélt büntetőből szerezte második gólját a hazai csapat. Ezután inkább mezőnyben folyt a játék, a Gotthárd birtokolta többet a labdát, a vendég kontrákból próbált veszélyeztetni. Ezek közül egyet be is rúgott, ezzel szépített. De a több helyzetet kidolgozó házi­gazda megérdemelten nyert.

Répcelaki SE–Király SZE 1-1 (1-1). – Répcelak, 150 néző, vezette: Vass I.

Répcelak: Gyécsek – Kossuth, Tóth Do., Harkai, Tóth Dá., Rácz, Horváth Sz., Balogh B., Horváth T., Lónai, Kónya. Edző: Balassa Péter

Király: Mester B. – Sásdi, Marton, Németh B., Mester B., Németh D., Vámos, Kondákor, Polgár (Kalmár), Szenczi (Kiss Á.), Szabó Z. (Beke). Edző: Hegyi László.

Gól: Lónai, ill. Szenczi.

A Répcelak rögtön a mérkőzés elején elcsípett egy labdát középen és kontrából megszerezte a vezetést. A Király ezután jó negyedóráig nem tért magához, de aztán átvette az irányítást és mezőnyfölényben játszott. Egy répcelaki védelmi hiba után kiegyenlítettek a vendégek. A házigazda helyzetét nehezítette, hogy tizenegy játékossal volt kénytelen végigjátszani a találkozót, mert cseréje nem volt.

A második félidőben mindkét fél többet kockáztatott, nyílt volt a találkozó. A Király kapusa, Mester kétszer is mentett a gólvonalról, a végén maradt a pontosztozkodás.

Rum KSC–Körmendi FC 0-0. – Rum, 150 néző, vezette: Horváth P.

Rum: Velladics – Székely, Csonka, Ivic, Szakos, Papp B. (Gyurkó B.), Tóth M., Kovács B., Nagy A. (Gyurkó A.), Tancsics, Szabó D. Edző: Joó András.

Körmend: Balogh Á. – Takács M., Kósik, Niksz (Majtényi), Balázs, Sipos (Varga P.), Czimber, Sály, Tompa (Németh M.), Takács Á., Kurucz. Edző: Ifj. Molnár Károly.

Élvezetes, ám gól nélküli mérkőzést játszott egymással a Rum és a Körmend. A hazai együttes nagy akarással játszott, sorra dolgozta ki a helyzeteit, de betalálni nem tudott. A Rum birtokolta többet a labdát, több támadást is vezetett, de mindhiába. A Körmend enerváltan focizott, nem volt veszélyes a kapura.

ÖTE Ikervár FC–Vép VSE 1-2 (1-0). – Ikervár, 100 néző, vezette: Bedi T.

Ikervár: Schener – Belegrai, Pap, Csenterics, Kovács K., Vincze Z., Vincze T., Németh M. (Kosztolánczi Á.), Döbrente, Ódor, Varga M. (Pásti). Edző: Dobány Gábor.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs (Török), Kovács D., Varga O., Illés, Auer, Varga B. (Baumgartner), Pócza (Markó), Beke (Bezdi Sz.), Dala (Németh M.). Edző: Török Richárd.

Gól: Vincze Z., ill. Illés, Török.

Az Ikervár szerzett vezetést a 12. percben és ezután is sokáig tartotta magát. A második félidő hajrájában a Vép két egymás után szerzett góllal megfordította a meccset. A hazai együttes elfáradt a végére, ezt tudta kíméletlenül kihasználni a Vép.

Vasszécseny–Jánosháza 4-3. Farkas Henrik (labdával) a 80. percben döntött
Fotó: Szendi Péter

Petőfi SE Vasszécseny–Jánosháza VSE 4-3 (2-2). – Vasszécseny, 150 néző, vezette: Papp Á.

Vasszécseny: Kollarics – Kontics, Kiss K. (Horváth D.), Farkas H., Varga R., Gyürü, Orsós, Kiss B., Pungor (Gombkötő), Devecseri (Horváth G.), Szilvás. Edző: Varga Roland.

Jánosháza: Kovács K. – Marsai, Szabó T., Horváth A. (Dénes), Vágusz, Palkovits, Dobson, Simon, Ambrus, Megyesi, Dornai. Edző: Kelemen Kornél.

Gól: Gyürü (2), Farkas H., Kiss K., ill. Dobson (3).

Korán vezetést szerzett a Jánosháza, de volt válasza a hazai csapatnak. Aztán megint a vendégegyüttes javára billent az eredmény, ám a félidő hajrájában egyenlítettek a hazaiak. A második játékrészben Dobson megszerezte harmadik találatát a Jánosházánál, de ezt sem hagyta szó nélkül a Vasszécseny. Előbb egyenlített, majd megfordította a mérkőzést, így otthon tartotta a három pontot – megérde­melten.

Csepregi SS–Schott Lukácsháza SE 1-2 (1-0). – Csepreg, 200 néző, vezette: Szabó II Z.

Csepreg: Farkas B. – Tájmel, Steiner M., Kótai, Steiner Zs., Reichardt, Takács (Péntek), Baranyai, Lukács (Tóth A.), Steiner C., Németh O. (Németh B.). Edző: Steiner Zsolt.

Lukácsháza: Horváth K. – Bősze, Vörös (Németh R.), Gombás, Lengyel, Németh Cs. (Kovács D.), Gugcsó, Osztrosits, Komálovics, Szentkúti, László. Edző: Bezdi István.

Gól: Lukács, ill. László, Komálovics.

Kiállítva: Steiner C. (92.), Péntek (72.), ill. Gugcsó (55.).

A parázs hangulatú találkozón a Csepreg jutott előnyhöz a 25. percben. A mérkőzésen sok volt a szabálytalanság. A második játékrész elején kiállítottak egy játékost a Lukácsházából, de ez inkább a Csepreget zavarta meg: a vendég egyenlíteni tudott. A második félidő végén aztán két csepregi futballista kapott piros lapot. Ez is a lukácsháziaknak kedvezett: pár perccel a ­meccs vége előtt egy fejes góllal billentették a maguk javára a mérkőzést.

Vasvár VSE–Rábapatyi KSK 6-1 (3-1). – Vasvár, 200 néző, vezette: Harcsár R.

Vasvár: Tóth K. (Tomanóczy) – Bíró, Horváth A., Robán (Vincze K.), Hajas, Dávid, Pálla, Bakos D. (Varga A.), Bakos Cs. (Berta), Horváth Á., Schermann (Vincze B.). Edző: Lepár Attila.

Rábapaty: Király T. – Tóth R., Király L., Piros, Fehér (Gyűrű), Balhási, Vamper (Yarish), Horváth K., Szabó A., Csupor, Kovács T. (Pendli). Edző: Pungor István

Gól: Horváth Á. (3), Pálla (2), Vincze K., ill. Szabó A.

Kiállítva: Piros (70., Rábapaty).

Már az első percben vezetést szerzett a Vasvár Pálla jóvoltából. A gól megadta az alaphangot, a hazai együttes sorra alakította ki helyzeteit és az első játékrészben még kétszer talált a kapuba. A becsülettel küzdő Rábapaty a félidő hajrájában szépített. A hazai csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott a második fél­időben is, uralta a találkozót, ennek újabb három gól lett az eredménye. Még ilyen arányban is megérdemelten nyert a Vasvár.

Tudósítók

KŐSZEG: Őri Gábor. SZENTGOTTHÁRD: Heiter László. RÉPCELAK: Balassa Péter. RUM: Kotsits Zoltán. IKERVÁR: Komáromi Szabolcs. VASSZÉCSENY: Varga Roland. CSEPREG: Steiner Zsolt. VASVÁR: Lepár Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában