erősember-bajnokság

2019.04.25. 21:46

Gadó András bejutott az országos döntőbe

Jól teljesített a nyugati selejtezőn, így kvalifikálta magát a HSMA erősember-bajnokság országos döntőjére a szombathelyi Gadó András.

Tóth Gábor

Gadó András birkózik a 330 kilós kerékkel Fotó: Galaxy Fitness

Kellemetlen, hideg időjárás fogadta az OB-döntőre kvalifikáló nyugati selejtezőn részt vevő kilenc erős embert. Ami Gadó Andrást (Galaxy Fitness) nem zavarta, ugyanis rögtön az első versenyszámban, felhúzásban nyert (270 kgx6), így az élre állt. Következett a rönknyomás (125 kg, 3 perc), a traktorkerék-forgatás (330 kgx6), a lengősúly-cipelés (330 kg, 25 m), végül a bödönpakolás állványra (110, 120, 140 kg, 8 m, 1,20 m-es állvány). Egészen a harmadik számig az élen állt a szombathelyi sportember, majd a negyedik feladat után visszacsúszott a második pozícióba, végül az ötödik után visszakerült az első helyre – holtversenyben az addig harmadik helyen álló jánossomorjai Kurucz Kornéllal (mindketten 36,5 pontot gyűjtöttek). De mivel két első helyezett nem lehetett, ezért a két számban is diadalmaskodó Kurucz Kornélt hirdették ki győztesnek – Gadó „csak” egy számban lett első.

Gadó András birkózik a 330 kilós kerékkel Fotó: Galaxy Fitness

– Az ezüstéremmel is elégedett vagyok, hiszen elértem a célomat, kvalifikáltam magam az országos döntőre – értékelt Gadó András. – Feszült hangulatú, végletekig kiélezett versenyt vívtunk, az utolsó három számban folyamatosan változott az élmezőny sorrendje – de mind fejben, mind erővel jól bírtam. Régi álmomat váltottam valóra: a harmadik ember vagyok Vas megye, Szombathely sporttörténelmében, aki részt vehet az erős emberek országos fináléjában – Mészáros Tibor és Kránitz Gábor után. Sokat dolgoztam ezért! Ráadásul könnyűsúlyú versenyzőként nem kis fegyvertény, hogy ott lehetek az ország 14 legjobb versenyzője között. A fináléig edzek tovább keményen, a lehető legjobbat akarom kihozni magamból!

A 2019. évi HSMA erős emberek országos bajnoki döntőjét április 30. – május 1-jén rendezik meg Győrben (ETO Park).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában