kosárlabda

2019.04.19. 21:27

Körmend–Falco KC megyei rangadó

Megyei rangadóval folytatódik az NB I-es kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakasza: vasárnap 16 órakor az Egis Körmend a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt fogadja – két remek formában lévő csapat csap össze (M4 Sport).

TJ, TG

Perl Zoltán (labdával) gyötrődik Leyton Hammonds (2) és Ferencz Csaba szorításában – vasárnap is nagy csatára van kilátás Fotó: Unger Tamás

A Körmend parádés szezont fut: megnyerte az alapszakaszt, az előző tíz bajnokiján győztesen hagyta el a pályát, közben pedig diadalmaskodott az Alpok Adria Kupában – természetesen a tabella élén áll, hazai pályán pedig veretlen. Igaz, a Falco sem panaszkodhat a formájára, zsinórban hét győztes bajnokit tudhat maga mögött. Az alapszakaszban a piros-fekete gárda oda-vissza verte ellenfelét, Körmenden 98-88-ra, Szombathelyen 76-68-ra nyert. A bajnokság talán két legjobb formájában lévő, legjobb erőt képviselő csapata csap össze vasárnap délután Körmenden.

– A Pécs elleni találkozón több olyan elem is volt a játékunkban, amit nem oldottunk meg kellő hatékonysággal – mondta Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy a csütörtökön mutatottnál sokkal jobbak vagyunk védekezésben – és ezt éreztetnünk kell a Falcóval is, különben bajban lehetünk. Persze nagy fegyvertény a győzelem, de ez a teljesítmény nem lesz elég a mostanában nagyon jól meccselő szombathelyi csapat ellen. Nem mentegetőzni akarok, nem keresek kifogásokat, de az utóbbi néhány nap erőltetett menetet jelentett mindannyiunk számára. Nyolc nap alatt négy igen komoly mérkőzés szerepelt a programunkban. Egyelőre nem tudom, hogy a PVSK elleni találkozó mennyit vett ki a játékosaimból. A Falcónak eggyel több napja volt készülni, ez ebben az időszakban nagyon sokat jelent. A kiváló egyéni képességekkel bíró Szombathely kezd csapattá érni, jönnek az eredményei, veszélyesnek tartom vasi riválisunkat. Nekünk sokkal több energiát kell mozgósítanunk és sokkal nagyobb lelkesedéssel kell játszanunk vasárnap, mint tettük a Pécs ellen. Sérültünk nincs, mindenki szerepel a magyar kosárlabdasport egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményén. Mindent bele kell adnunk, mert nehéz mérkőzés vár ránk

Perl Zoltán (labdával) gyötrődik Leyton Hammonds (2) és Ferencz Csaba szorításában – vasárnap is nagy
csatára van kilátás Fotó: Unger Tamás

– Először is szeretnék gratulálni Körmendnek az Alpok Adria Kupában elért sikeréhez, minden elismerés megilleti vasi riválisunkat a szép nemzetközi sikerért – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – A Körmend nem véletlenül nyerte meg az alapszakaszt, nem véletlenül vezeti a bajnokságot. Meccsről meccsre jobban, egyre nagyobb önbizalommal játszik. Ráadásul hazai pályán, saját közönsége előtt fogad minket: Körmendről még senki nem távozott győztesen. De egy megyei rangadón minden megtörténhet – azt megígérhetem, hogy nem fogjuk olcsón adni a bőrünket! Felkészültünk, kielemeztük a Körmendet, megpróbáltunk tanulni a szombathelyi mérkőzésen elkövetett hibáinkból is. Tudjuk, hogy ellenfelünk csapatként, szervezetten játszik, 40 percig kontroll alatt tartja a meccseket, több játékosa is van, aki a nehéz pillanatokban a hátára tudja venni a csapatát. Nekünk is csapatjátékkal kell előrukkolni és a mostanában megszokott szervezett védekezésünkkel. A saját stílusunkban, a saját ritmusunkban kell kosaraznunk. Reddic sérüléssel bajlódik, csak akkor játszik, ha teljesen egészséges lesz – messze még a bajnokság vége, nem kockáztatunk. A szurkolóink segítségével megpróbálunk győzni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában