NB II-es női kézilabda

2019.04.29. 22:34

Közel az aranyhoz az SZKKA – Győzött a Körmend, a Sárvár és a Bük is

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 21. fordulójában nyert a Körmend, a Sárvár, a dobogóért küzdő Bük, a bajnoki címet megcélzó SZKKA II., kikapott viszont a Celldömölk.

Tóth Gábor

A büki Pukler Glória 13 góllal segítette csapatát

Fotó: Ohr Tibor

Komárom VSE–Körmendi DMTE 20-29 (11-18). – Komárom, 20 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hársfalvi, Mórocz.

Körmend: Dudora – Török 3, Adorján 3, Faragó 2, Huszár 1, Cser 4, Szabó A. 6. Csere: Anek, Horváth D., Kiskós 6, Szalai 1, Somlai 1, Zsiga 2, Herczeg. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Az első félidő közepéig szorosan alakult az eredmény, minden vendéggólra érkezett hazai válasz (16. perc: 8-8). Aztán rákapcsolt a Körmend és egy 9-2-es rohammal magabiztos előnyt harcolt ki. A félidőben hét góllal vezetett a vendég vasi alakulat. A második félidőben sem változott a játék képe, biztosan uralta a meccset a Körmend – sőt a hajrában a fiatalok is lehetőséget kaptak. Ezzel a győzelemmel már biztos, hogy a Körmend a hetedik helyen zár.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Egerszegi KK 25-27 (11-12). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolarovszki, Lábadi.

CVSE: Pongrácz – Kazári 4, Szomorkovits A. 3, Szomorkovits L. 2, Németh V. 4/2, Bagics, Szecsődi 5. Csere: Sebestyén 1, Geiger, Balogh V., Füzfa, Kulcsár 3, Málovics 3, Szalai, Marton. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A vendégek kezdtek jobban. A folytatásban a hazaiak kétszer is egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni. A második játékrészt viszont jobban nyitotta a CVSE, 16-13-ra meglépett – ekkor úgy tűnt, hogy összejön a győzelem. Ám felzárkózott, majd fordított az Egerszeg. A hajrá izgalmasra sikeredett, egyenlíthetett volna a Cell, végül a zalaiak harcolták ki a győzelmet.

Vady Mosonszolnok–Sárvárfürdő Kinizsi 25-30 (12-17). – Mosonszolnok, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Krupánszki.

Sárvár: Varga – Peitli 1, Jenőfi 9/6, Vajda 1, Soós 3, Doncsecz 7, Kokas 5. Csere: Bokor, Cser 4, Horváth E. Edző: Rozmán Gergő.

Jobban kezdett a tavalyi bajnok otthonában a Sárvár, rögtön magához ragadta az irányítást és a folytatásban is gyorsan, ötletesen játszott – így a szünetben öt góllal vezetett. A második félidőben megrázta magát a házigazda, felzárkózott 18-20-ra, de az időkérés után rendezte sorait, elsősorban a támadójátékát a Sárvár, és magabiztos győzelmet aratott.

A büki Pukler Glória 13 góllal segítette csapatát
Fotó: Ohr Tibor

SZESE Győr–Büki TK 29-35 (15-19). – Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Bük: Márkus – Guttyán 8, Pukler 13, Szabó D. 4, Szabó R., Baranyai 4, Megyeri 2. Csere: Szalai (kapus), Szabó N. 3, Cseled, Marton, Kelemen 1, Bősze. Edző: Bölöni Roland.

Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a Bük, gyorsan meglépett, és egyre nőtt a különbség a felek között. A szünetig visszajött a meccsbe a házigazda – de a második játékrész 10. percében már tíz góllal vezetett a BTK. A folytatásban aztán már egyetlen percig nem forgott veszélyben a vasiak győzelme.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–VKL SE Győr 43-26 (25-9). – Szombathely, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóbiás, Végh.

SZKKA: Gadányi – Csire 4, Pődör R. 4, Hornyák 1, Moutsogianni 5, Pődör B. 6, Udvardi 4. Csere: Lugosi, Horváth A. 7, Lakatos 4, Kozma 5, Szmolek, Tamási 3, Horváth. Edző: Pődör Zoltán.

Nagy lendülettel nyitott az amúgy jó erőt képviselő VKL SE ellen a házigazda, és a folytatásban sem lassított – így bő tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ezen a találkozón nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Már csak két forduló van hátra a

bajnokságból, az éllovas szom­bathelyi gárdának csupán egyetlen pontra van szüksége az aranyéremhez – május 4-én, szombaton a sereghajtó Egerszeget fogadja, nagy eséllyel a mérkőzés után már lehet ünnepelni a bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában