Pécs–Falco derbi

2019.04.12. 20:28

Lendületben van a sárga-fekete gárda

Az NB I-es kosárbajnokság középszakaszának 2. fordulójában a jó formában lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a remek szezont futó Pécsi VSK vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Govens Darrin jó játékára, pontjaira nagy szükség lesz Pécsen

Fotó: Unger Tamás

Szerdán a Falco a Jászberény elleni sima hazai győzelemmel (91-60) kezdte a középszakaszt, míg a Pécs a Szolnok otthonában kapott ki nagy csatában (66-71). Az alapszakaszban a szombathelyi gárda hazai pályán (68-53) és idegenben (65-57) is elverte soros riválisát. A PVSK egyébként az utolsó pillanatban, az ötödik helyen került be a felsőházi középszakaszba – talán némi meglepetésre.

– Lendületben vagyunk, hiszen zsinórban öt győztes mérkőzés van mögöttünk – jelezte Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Biztató, hogy a középházat önbizalomnövelő győzelemmel kezdtük, igaz, a Jászberény azért több sebből vérzett. De a lényeg az, hogy a folytatásban is szeretnénk hasonlóan játszani – minden meccsen arra kell törekednünk, hogy az első perctől kezdve az utolsóig százszázalékos erőbedobással, koncentráció­val és csapatként kosárlabdázzunk.

Govens Darrin jó játékára, pontjaira nagy szükség lesz Pécsen
Fotó: Unger Tamás

Örülök annak is, hogy a szurkolóink boldogok, elégedettek. Ugyanakkor a bajnokság érdemi része még csak most kezdődik – nyertünk néhány meccset, semmi különösebb nem történt. Igaz, szeretném, ha a sikerszériánk minél tovább kitartana, ezért dolgozunk keményen minden nap. A Pécset eddigi teljesítményéért komoly elismerés illeti. Ellenfelünk remekül dolgozott a alapszakaszban, teljesen megérdemelten került be az öt legjobb csapat közé. Ütőképes, szervezett, harcos, mindenkire veszélyes együttes ellen vesszük fel a harcot szombaton este. Okos és rutinos játékosokat vonultat fel ellenfelünk, Budimir, Ciric, Taylor vagy éppen Pongó kifejezetten minőségi kosaras. Tudjuk, hogy kemény, nehéz mérkőzés vár ránk, de felkészültünk a találkozóra, szeretnénk győzelemmel hazatérni. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, igyekszünk a saját tempónkban kosarazni. Mindenki bevethető, készen állunk a találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában