Asztaltenisz

2019.04.16. 21:15

Sikerülhet még Celldömölknek a címvédés?

Úgy tűnik, nem tudja megvédeni bajnoki címét a Közép-európai Szuperligában a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels asztalitenisz-csapata. A döntő első – hazai – mérkőzésén 7-0-ra kapott ki a vendég Stockerautól.

Horváth Erika

Szita Márton tudta leginkább tartani magát az osztrák csapat játékosai ellen

Fotó: Benkó Sándor

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels–SG Stockerau 0-7. – Celldömölk, férfi asztalitenisz Közép-európai Szuperliga, döntő, első mérkőzés.

Páros: Fazekas, Szita–Serdaroglu, Didukh 0:3 (-5, -6, -12)

Már az első, a párosmérkőzésen is megmutatták erejüket az osztrák csapat játékosai. Fazekaséknak csak a harmadik szettben sikerült megszorítaniuk őket, de összességében nem volt esélyük a győzelemre (0-1).

Egyéni, 1. forduló: Kriston–Chen Weixing 0:3 (-2, -4, -1). Nem volt egy súlycsoportban a két játékos. Fazekas–Serdaroglu 0:3 (-11, -8, -5). Az első játszmát akár meg is nyerhette volna Fazekas Péter, de a folytatásban végleg elbizonytalanodott. Szita–Didukh 2:3 (9, -9, 7, -9, -6). A vendégek első helyen tüntették fel az erősorrendben az ukrán játékost. Szita Márton jól helytállt, csak az ötödik játékrészben tudott felülkerekedni Didukh (0-4).

2. forduló: Fazekas–Chen Weixing 0:3 (-3, -9, -9). Az első szett egyértelműen a nagyon jó nevű, korábban a világranglistán 9., az európain 2. helyet is elfoglaló, most 46 esztendős honosított kínaié volt. Aztán Fazekas ráérzett a játékára, elég sokat sikerült pörgetnie, megszorongatta ellenfelét. De Chen nagyon labdabiztos volt, és a döntő helyzetekben övé lett az utolsó szó. Kriston–Didukh 1:3 (-5, -6, 7, -5). Kriston Dánielnek egy szettet sikerült ellopnia, a többit simán nyerte az ukrán. Szita–Serdaroglu 2:3 (6, 4, -3, -6, -13). Szitának megvolt a lehetősége, hogy megszerezze a vasiak becsületgyőzelmét.

Már 2:0-ra vezetett, de megbosszulta magát, hogy ezután kicsit kiengedett. Ötödik szettre kényszerült; a szoros csatában három mérkőzéslabdája is volt, de nem tudott nyerni (0-7).

A CVSE a Szuperliga történetében már a negyedik döntőjét játssza. Kétszer sikerült első helyen végeznie – tavaly is. Ám úgy tűnik, most túl nagy hal akadt a horgára, ebből nem nagyon lesz már címvédés.

Győztek: Chen Weixing 2, Serdaroglu 2, Didukh 2, Serdaroglu–Didukh páros.

A celldömölkiek legközelebbi mérkőzése az április 30-i, ausztriai Szuperliga-döntő visszavágója lesz. Hiszen vasárnap kezdődik – és április 28-ig tart – Budapesten az egyéni világbajnokság, ezért az első osztályú bajnokság csak május 4-én folytatódik.

Szita Márton tudta leginkább tartani magát az osztrák csapat játékosai ellen
Fotó: Benkó Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában