Mintegy háromszázan versenyeztek

2019.04.28. 20:35

Sport 775: mozgással ünnepeltek Körmenden

Körmend Sport 775 címmel kezdeményezett programot a Körmendi Kulturális Központ. Két kategóriában mintegy háromszáz résztvevő versenyzett.

Tóth Judit

Petrovics Bálint, a dartsosok csapatkapitánya veszi át Bebes István polgármestertől a győztes csapatnak járó serleget Fotók: Jámbori Tamás

A Sport 775 program egyrészt a sokoldalú és mozgalmas sportéletre utal, másrészt arra, hogy Körmend ebben az évben ünnepli várossá nyilvánításának 775. évfordulóját. A rendezvényre két kategóriában lehetett nevezni. A profik között labdarúgók, kosarasok, kézilabdázók, kick-boxosok, vívók, dartsosok és kenusok mérték össze tudásukat. A könnyed kategóriába pedig 11 csapat adta le nevezését. Ismert sportolók is megtisztelték az eseményt, ott volt a programon Dancsecs Bojána kick-box világbajnok, Földes Viktória magyar bajnok kézilabdázó, Zsebe Ferenc, Trummer Rudolf és Samir Mujanovic, a körmendi kosárlabdázás legendás alakjai, Vincze Gábor, a ZTE egykori kapusa, Horváth Gyula, a magyar futballválogatott egykori kerettagja, a Kispest Honvéd meghatározó játékosa és Németh Szabolcs világbajnoki harmadik helyezett kenus.

Petrovics Bálint, a dartsosok csapatkapitánya veszi át Bebes István polgármestertől
a győztes csapatnak járó serleget Fotók: Jámbori Tamás
Reflexgyakorlat a vívóállomáson Molnár Csaba vezetésével

A program résztvevőinek Katus Attila aerobik-világbajnok vezényelt reggeli tornát, majd megkezdődött a verseny 7750 méter és 775 méteres futással, evezéssel, kosárra és kapura dobással, illetve rúgással, reflexmérő feladatokkal, rollerezéssel, kerékpározással, súlylökéssel, medicinlabda-dobással, fekvőtámasszal, rögzített karú lógással, darts-szal, húzódzkodással, exatlonpályával és elektromos szúrópárnán végzett gyakorlattal.

A professzionálisok versenyét a Körmendi Darts Club nyerte, ezzel a Körmend Sport 775 bajnoka lett. Második helyen végzett a Bereki Bárkás Egylet Kajak-Kenu Szakosztálya, harmadikon pedig a Castrum-Sec Dinamica SE kick-boxosai. A könnyed kategóriát a Kölcsey Ferenc Gimnázium szülői csapata nyerte, második lett a Tízen Túliak Társasága, harmadik pedig a középiskolásokból verbuváló­dott Faxagyerekek csapata. Különdíjat kaptak a birkózók és a vívók.

Megválasztották a rendezvény All Star csapatát is: Petrovics Bálint (darts), Szabó Péter, László Zoltán (labdarúgás), Szivós Partik, Érsek István (kosárlabda), Faragó Hanna (vívás), Szabó Alexandra (kézilabda), Pallósi Balázs (kick-box) és Molnár Ákos, Németh Szabolcs (kenu).

Az eredményhirdetésen jelen voltak az Egis Körmend kosárcsapatának játékosai, akik a dobogós helyezetteknek adtak át érmeket, míg Bebes István polgármester nagy értékű ajándékutalványokat nyúj­tott át a legjobbaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában