Falco–Szolnok derbi

2019.04.16. 18:14

Van miért visszavágnia a sárga-fekete gárdának

A Falco-­Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata szerdán 18.30-kor a Szolnokot fogadja.

Tóth Gábor

Reddicre nagy munka vár majd a palánk alatt Fotó: Unger Tamás

A középszakasz nyitómeccsén a Szolnok a Pécset gyűrte le (71-66) – Vojvoda, Benke, Rowsey, Milosevic és Kovács nélkül. A hétvégén szabadnapos volt a mostanában nehéz időket élő Olaj, talán jutott idő rendezni a sorokat, kipihenni a kisebb sérüléseket. A Falco nagy formában van, már zsinórban hat győztes mérkőzést tudhat maga mögött, szombaton a Pécs vendégeként aratott értékes diadalt (95-91). A Szolnok és a Falco meglehetősen jól ismeri egymást. És idei csatáikból többnyire az Olaj jött ki jobban. Az alapszakaszban Szolnokon az Olaj (88-68), Szombathelyen a Falco (78-77) nyert. A FIBA Európa Kupában a Szolnok oda-vissza verte (79-76, 66-83) vasi riválisát. Legutóbb a Magyar Kupa februári döntőjében futottak össze a felek, akkor is az Olaj diadalmaskodott (83-91).

Reddicre nagy munka vár majd a palánk alatt Fotó: Unger Tamás

– Tudjuk, hogy a Szolnoknak vannak problémái, sok a sérültje – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – De mégiscsak a Szolnokról van szó, amely már többször bizonyította, hogy csonka kerettel is ütőképes. Vagyis még véletlenül sem becsüljük le a vendégünket. De vélhetően az eddig megszokottnál azért egy más stílusban kosárlabdázó szolnoki csapat vár ránk. Az Olaj most szűkebb rotációval rendelkezik, ráadásul Vojvoda, Kovács és Benke személyében fontos kisemberek hiá­nyoznak. Ennek megfelelően nagy nyomást kell helyeznünk a labdás emberre, megpróbáljuk minél több hibára kényszeríteni. Arra is számítunk, hogy ellenfelünk palánk alatti játékosai – Tóth Ádám vagy Andric – most nagyobb szerepet vállalnak magukra. Tehát figyelnünk kell a levédésükre, a lepattanókra. De elsősorban magunkra kell figyelnünk. Próbálunk a saját stílusunkban, a saját ritmusunkban kosarazni. Jó formában, lendületben vagyunk, de még van mit csiszolni a játékunkon. Kisebb sérülések nálunk is akadnak, de vélhetően mindenki vállalja a játékot. Szeretnénk győzni, megpróbáljuk besűríteni a közvetlen élmezőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában