Futóverseny

2019.04.17. 20:26

Vivicittá SZoESE sikerekkel

A Vivicittá városvédő futáson két SZoESE-s győzelem is született, Horváth György félmaratonon, Jacsev Sámuel 10 km-en bizonyult a legjobbnak.

Horváth Erika

Balról Horváth György, jobbról Jacsev Sámuel – nagyszerűen debütált a SZoESE két futója a Vivicittán

Fotó: SZoESE

A Budapest Sportiroda talán a legrégebbi hagyományokkal rendelkező versenye a Vivicittá városvédő futás. A SZoESE két versenyzőt nevezett, mindketten először indultak a monstre eseményen. Reggel 9 órakor rajtolt a félmaratoni 7357 fős mezőnye (ebből 4556-an voltak a férfiak). Horváth György – aki egy héttel korábban Pozsonyban második lett ezen a távon – a maratonon olimpikon Csere Gáspárral (BVSC) alkotta az élbolyt. A szombathelyiek futója 14 kilométernél iramot váltott, és a kis kezdeti előnyét folyamatosan hizlalva 1:08:34 órás idővel szerezte meg az abszolút győzelmet – éppen egy perccel előbb ért célba, mint Csere. A nők mezőnyében kategóriája (W30) 22. helyezettjeként a kőszegi Murányi Zsófia 1:45:02 óra alatt ért célba.

Balról Horváth György, jobbról Jacsev Sámuel – nagyszerűen debütált a SZoESE két futója a Vivicittán
Fotó: SZoESE

A 10 km-es táv – amelyen 4737-en álltak rajthoz – eredményhirdetésén is Kívés István-tanítvány állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Jacsev Sámuel lendületesen kezdett, de miután riválisai nem nagyon akarták kivenni a részüket a vezetésből, 3 km-nél iramot váltott. Így mintegy 30 méteres előnyt szerzett, és a szurkolók biztatása közepette rajt–cél győzelemmel, magabiztosan – 33:19 perces idővel – szerezte meg az első helyet. Ennek a távnak a legidősebb női futója a 70. évében járó szombathelyi Söjtöry Elvira volt (Family SE), aki 56:51 perc alatt ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában