Bajnok lett az SZKKA!

2019.05.12. 19:50

Feljutott az élvonalba az NB I/B-s női kézilabdacsapat

SZombathely Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság utolsó előtti fordulójában is győzött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, így bajnoki címet szerzett – feljutott az NB I-be!

Tóth Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Mohácsi TE 27-21 (15-10). – Szombathely, 400 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch, Lebár.

SZKKA: Terenyi – Mayer 6, Virág 5, Pődör R., Szendrei 1, Udvardi, Horváth 3. Csere: Gadányi, Lugosi (kapusok), Takács 3, Csire 2, Szuhogyi, Pődör B., Hornyák 3, Moutsogianni 3, Tamási, Lugosi 1. Edző: Marosán György.

A roppant motivált házigazda rögtön magához ragadta az irányítást. A vendég nem tudta tartani a lépést. A Mohács azért kerülte el a kiütést, mert hazai oldalon az utolsó percek már az ünneplésről szóltak.

– Nagyon jó érzés bajnokcsapat edzőjének lenni, és egész évben nagyszerű érzés volt együtt dolgozni a lányokkal – fogalmazott Marosán György vezetőedző. – Meg kell köszönnöm a szurkolók támogatását is, egész évben mögöttünk álltak, alaposan kivették a részüket az aranyérem megszerzéséből – felemelő érzés ilyen közönség előtt játszani. Imádok itt lenni!

– Harmadik évünket töltöttük az NB I/B-ben, tavaly harmadikként, tavalyelőtt másodikként zártunk, végig ott voltunk az NB I. kapujában, végre beléptünk rajta! – mondta Pődör Zoltán klubvezető. – Tanultunk az előző évek hibáiból, apróságokon, de fontos dolgokon változtattunk. Nagyon boldog vagyok, régi álmunkat váltottuk valóra. Minden szinten kinőttük az NB I/B-t. Népes, lelkes szurkolótáborunk van. Majdnem négyszáz igazolt játékossal rendelkezünk, huszonöt különböző csapatot mozgatunk. Természetesen vállaljuk az NB I-et! Élvonalra alkalmas terem csak kettő van Szombathelyen, az Arena Savaria és a Haladás Sportkomplexum – mi megtettük a dolgunkat!

 

Óriási ünneplés közepette vették át a lányok az érmeket, az éremosztásnál dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint Koczka Tibor és Molnár Miklós alpolgármesterek segédkeztek.

A bajnokcsapat névsora: Lugosi Fruzsina, Csire Fanni, Tamási Kata, Udvardi Laura, Mayer Maja, Szuhogyi Laura, Takács Bianka, Lakatos Lizett, Gadányi Maja, Horváth Anna, Varga Nikolett, Horváth Petra, Szmolek Apollónia, Terenyi

Bianka, Szendrei Barbara, Molnár Viktória, Pődör Rebeka, Hornyák Bernadett, Pődör Bianka, Moutsogianni Theodóra, Farkas Nerina, Virág Noémi játékosok, dr. Unger Péter csapatorvos, Moór László masszőr, Farkas József másodedző, kapusedző, Marosán György vezetőedző, Pődör Zoltán klub­edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában