Reakció

2019.05.02. 11:25

Illés Béla megszólalt a Haladás labdarúgócsapatának ügyével kapcsolatban

Át kell gondolni, van-e értelme folytatni.

vaol.hu, Nemzeti Sport

Nem vidámak. Horváth Ferenc a Paks elleni meccset eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette, Mezőkövesden a kispadról dirigálhat. Mögötte Illés Béla, mellette Tóth Miklós

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Mint ahogy arról beszámoltunk, a közgyűlés megszavazta a 150 millió forintot a Haladásnak, de egyebek között a teljes átvilágítás feltételével, valamint azzal, hogy ez mintegy előre hozott támogatás. Zárt ülésre tervezték, végül nyílt ülésen volt téma a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzete.

Mint az ismeretes, az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága április 25-én az élvonalbeli együttesek közül a Diósgyőri VTK és a Mezőkövesd Zsóry mellett a Haladásnak sem adta meg az NB I-es licencet. A hiányzó dokumentumokat május 3-ig lehet pótolni, majd a tervek szerint május 8-án derül ki, hogy sikeres volt-e a hiánypótlás.

A Nemzeti Sport felkereste Illés Béla sportigazgatót, aki a sportnapilap hasábjain reagált az elmúlt időszak történéseire.

„A licenc megszerzéséhez a stadion bérleti szerződését, valamint a saját tőkét is rendezni kell, ehhez kértünk százötvenmillió forintot a várostól – mondta a Nemzeti Sportnak szerda délután Illés Béla sportigazgató. – Az összeget megszavazták, úgy tudom, hogy a kisebbségi tulajdonos is segít, valamint a többségi tulajdonos Halmill Kft. is melléteszi a pénzt, amennyire még szükség van. A licenc megszerzése most mindennél fontosabb! Nem szabad elfelejteni, amikor kétezer-hétben tulajdonrészt vásároltunk, még négyszázmillió forint volt a klub költségvetése, most pedig már egymilliárd-kétszázmillió, de azt látom, hogy még másfél milliárd forint sem jelent garanciát az első osztályra.

A Halmill Kft. kétezer-tizenötben lett többségi tulajdonos, azóta egymilliárd-százmillió forintot biztosított saját erőből és szponzori támogatásból, ám a közgyűlésen is elmondtam: nem ragaszkodunk a tulajdonrészünkhöz. Az elmúlt hónapokban szervezett és nyilvános hadjárat folyt ellenem, át kell gondolni, van-e értelme folytatni. Ha jön egy befektető, aki segíteni akar és tud, egy forintért is átadjuk a tulajdonrészünket, persze csak akkor, ha vállalja, hogy évi három-négyszázmillió forinttal beszáll a működtetésbe. Mi van akkor, ha senki sem jelentkezik? Nyilván meg kell beszélni, milyen lehetőségeink vannak...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában